Ο Υποψήφιος Αντώνης Ολτούμης απαντά στο alexpoli.gr

Ο Αντώνης Ολτούμης είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Είναι πτυχιούχος Πανεπιστημίου στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και πτυχιούχος της ΑΣΠΑΙΤΕ  Σαπών στην εκπαίδευση ανηλίκων. Είναι Αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου “ΚΙΒΩΤΟΣ” και Γραμματέας του Αθλητικού Συλλόγου “ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ”. Ασκεί έντονη  εθελοντική περιβαλλοντική δράση. Ο Αντώνης Ολτούμης θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης με την παράταξη του Γιάννη Ζαμπούκη “Δήμος για όλους – Πρώτα εσύ” και απαντά σε ερωτήσεις του alexpoli.gr

1) Τι σε ώθησε να ασχοληθείς με τα κοινά;

Πολλές φορές στο παρελθόν έλεγα στον εαυτό μου πως αν είχα την ευκαιρία να μετέχω στα κοινά θα μπορουσα να συμβάλλω και εγω σε κάποια πράγματα που αρχικα έβλεπα πως δυσκόλευαν την δική μου ζωή και εν συνέχεια και την ζωή των συμπολιτών μου ακριβως γιατι έβλεπα τα πράγματα ως πολίτης προς λύπη μου ομως διαπίστωσα αυτο το ελάχιστο διάστημα που μου δοθηκε η ευκαιρια μεσα απο την παράταξη στην οποία βρίσκομαι ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος πως τα προβλήματα ακούγοντας τα είναι πολύ περισσότερα σε σχέση με αυτα που ήδη φαίνονται. Σε αυτη την πόλη γεννήθηκα, μεγάλωσα και πιστεύω πως έφτασε η στιγμή ως πολίτης αυτής της πόλης να διεκδικήσω με την πολύτιμη βοήθεια των συμπολιτών που με γνωρίζουν αρκετά χρόνια τώρα, ένα βήμα ωστε να μπορέσουμε να προδιαγράψουμε ένα καλύτερο μέλλον για αυτο τον τόπο.

2) Γιατί επέλεξες το συνδυασμό του Γιάννη Ζαμπούκη;

Η επιλογή μου να συστρατευτώ με την παράταξη του κυρίου Ζαμπούκη ήταν επιλογή ώριμης σκέψης αλλα και μιας φιλίας ετών. Επέλεξα τον ίδιο και τον συνδυασμό του γιατι πρόκειται για ενα νέο ανθρωπο επιτυχημένο στον χώρο του, για ένα ανοιχτό μυαλό χωρίς πολιτική χροιά, ιδιαίτερα ευφυή , και το κυριότερο από όλα ένα καλό ακροατή και διαλακτικό με τον συνομιλητή του. Tουλάχιστον αυτο διαπίστωσα εγώ σε όσες συναντήσεις ήμουν παρών με φορείς που πραγματοποίησε. Είναι ένας άνθρωπος που έχει ταξιδέψει αρκετα και έχει αντλήσει πολλές καινοτόμες ιδέες απο το εξωτερικό οι οποίες βασίζονται κυρίως στην σύγχρονη τεχνολογία. Ο ίδιος είναι έτοιμος να προσαρμόσει αυτές τις ιδέες σε πολλούς τομείς της πόλης διευκολύνοντας την ζωή των πολιτών. Το σημαντικότερο από όλα είναι πως αυτή η παράταξη έχει μια χημεία και απαρτίζεται από παλιούς και πολλούς νέους ανθρώπους.

3) Ποια θεωρείς ότι είναι τα 3 σημαντικότερα προβλήματα της Αλεξανδρούπολης;

Ως παραθαλάσσια πόλη που αποτελεί σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης δεν έχει ανάπτυξει καθόλου τον τουρισμό της. Επισης θα πρεπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο κυκλοφοριακό χωρις να τιμωρείται ο πολίτης για ένα θέμα που έπρεπε να είναι λυμένο εδω και παρα πολλα χρόνια. Χρηση της ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτόμες πολιτισμικές δράσεις μέσα από τις οποίες θα μπορέσει να αναδειχθεί η πόλη μας.

4) Αν εκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος ποιος θα είναι ο πρώτος στόχος που θα θέσεις;

Η επιλογή μου απο τον κύριο Ζαμπούκη αφορά την ενασχόληση μου με την φιλοζωία και το περιβάλλον. Προκειται για ενα κομμάτι που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την καθημερινότητα μας και είναι ένα θέμα που επισης μας αφορά όλους άμεσα. Το να σας πω θα τοποθετήσουμε μετακινούμενες ταΐστρες και ποτίστρες στην πόλη ειναι κατι που ολοι το εχουν στο προγραμμα τους. Δεν νομίζω βεβαια πως θα λυνόταν το πρόβλημα αποφορτισμού του κέντρου της πόλης από αυτές τις ψυχες. Αλλωστε κάθε μέρα εμφανίζονται συνεχώς νέα ζωα ουτε βέβαια μπορείς να επιβάλεις σε ενα αδέσποτο που και πως θα ζήσει. Θα πρεπει να υπάρξουν συστηματικοι έλεγχοι ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων με την ίδρυση αστυνομίας ζώων γιατι απο εκει ξεκινάνε όλα. Επισης στειρώσεις τσιπάρισμα και σημάνσεις των αδέσποτων ζώων και κυρίως θα πρεπει να εστιάσουμε την προσοχή μας σε συνεχεις καμπάνιες ενημερώσεων των πολιτών. (Τηλεοπτικά σποτ και εκδηλώσεις). Εχω εντοπίσει προβλήματα που τα προκαλεί ο ίδιος ο άνθρωπος λόγω έλλειψης παιδείας, ενημερωσης, εναντίωσης και άρνησης αποδοχης του ισχύοντος νομοθετικου πλαισίου που αφορά τα ζωα. Οπως λέμε και μεσα απο την φιλοζωικη μας εκπομπή Αδέσποτη Ζωή κάθε Σάββατο το θέμα των αδέσποτων ζώων είναι θέμα όλων μας. Παντα δίνουμε προτεραιότητα στο τρίπτυχο της στείρωσης της ενημέρωσης και της υιοθεσίας με την δημιουργία σελίδας του Δήμου στο διαδίκτυο για τα ζωα προς υιοθεσια.

Διαβάστε ακόμη  Η κακοκαιρία «Δωροθέα» έγινε...«Εμίλ» - Πότε θα ξεκινήσουν οι βροχές και οι καταιγίδες

5) Πως φαντάζεσαι την Αλεξανδρούπολη της επόμενης δεκαετίας;

Η Αλεξανδρουπολη ειναι μια πόλη παραθαλάσσια και άριστα δομημένη ρυμοτομικά, μια πόλη που δεν έχει να ζηλέψει τιποτα απολύτως από άλλες πόλεις που είναι πολύ μικρότερες σε έκταση αλλα και σε πληθυσμό απο την δίκη μας και ομως αποτελούν πρότυπο σε αυτα που προσφέρουν στους πολίτες τους.
Θελω να πιστεύω πως η εικόνα της Αλεξανδρουπολης την επόμενη δεκαετία θα είναι καλύτερη αλλα για να πραγματοποιηθεί κατι τετοιο θα πρέπει να υπάρξει σωστός σχεδιασμός προγραμματισμος και συνεργασία με ολους τους φορείς τότε πιστεύω πως τα πράγματα θα αλλάξουν αλλιώς θα συνεχίσουμε να είμαστε απλοί θεατές.

6) Αν εκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος ποιος είναι ο τομέας που θεωρείς ότι μπορείς να βοηθήσεις

Ο τομέας στον οποίο θα μπορούσα να βοηθήσω ειναι τα ζώα και το περιβαλλον. Μέχρι σήμερα είμαστε πέντε υποψήφιοι στην παράταξη μας με έντονη φιλοζωική δράση και με πολλές ιδέες για μια ολοκληρωμένη πρόταση διαχείρισης δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων.
Βασικός στόχος είναι η ενότητα και ότι θα μπορέσει να γίνει ότι καλύτερο για τα ζώα. Θα αγωνιστούμε για να μην υπάρχουν έριδες και διασπάσεις μεταξύ των φιλόζωων διότι μας ενώνει η μεγάλη μας αγάπη για τα ζώα. αυτοί που τροφοδοτούν την διχόνοια εξυπηρετούν διάφορα συμφέροντα και λειτουργούν με ιδιοτέλεια. Πρέπει να μπουν στο περιθώριο και αυτό θα επιτευχθεί μόνο αν δημιουργήσουμε ένα υγιές και συμπαγές φιλοζωικό μέτωπο.

7) Θα θέλαμε να μας πείς με μερικές μόνο λέξεις τα βασικά προτερήματα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αυτά στα οποία η παράταξη σας θα δώσει προτεραιότητα ώστε να αξιοποιηθούν;

Η Γεωγραφική θέση της πόλης μας ειναι ενα προτέρημα και μεσα απο αυτο μπορούν να αναπτυχθούν ολοι οι τομείς της όπως για παράδειγμα ο τουρισμός μαζι με το εμπόριο και πολύ περισσότερο η γνήσια πολιτιστική της κληρονομιά.