Ο Υπουργός Άμυνας Στη Λέσχη Αλεξανδρουπολιτών Για Το Πολεμικό Μουσείο

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, επισκέφθηκε τα γραφεία τής Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών, στο περιθώριο της επίσκεψή του στην πόλη για την ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών της άσκησης Defender Europe 2021, όπου είχε εγκάρδιο αλλά και ιδιαίτερα εποικοδομητικό τετ α τετ με τον Πρόεδρο της Λέσχης.

Ο ιδιαίτερα δραστήριος πρόεδρος, Νίκος Μανδάνης, σε κλίμα αβρότητας, υποδέχθηκε τον υπουργό παραχωρώντας του με ικανοποίηση την προεδρική καρέκλα και το γραφείο του.

Όπως είναι σε θέση να πληροφορείται το Piperata.gr, η συζήτηση των δύο ανδρών επικεντρώθηκε στη δημιουργία του Πολεμικού Μουσείου στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία και ο υπουργός δείχνει εξαιρετικό ενδιαφέρον, ώστε να ολοκληρωθεί με άρτιο τρόπο το συντομότερο.

Τι δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης:

«…Η Ελλάδα έχει πάντα την ετοιμότητα να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και θα το πράξει αποφασιστικά και αποτελεσματικά, εφόσον τούτο απαιτηθεί», διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του και στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Διαβάστε ακόμη  Ξεκίνησαν σήμερα οι ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια

Στη δε ομιλία του, στο πλαίσιο της ημέρας διακεκριμένων επισκεπτών της άσκησης Defender Europe 2021, που πραγματοποιήθηκε στο ακριτικό λιμάνι, παρουσία και του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στα απτά πλέον αποτελέσματα από την αναβάθμιση της λειτουργικότητας του λιμένα, στον κομβικό του ρόλο στη μεταφορά δυνάμεων και υλικών για την εν λόγω άσκηση, τις δυνατότητες προσέλκυσης μεγάλων επενδύσεων, τη δυναμική των συγκοινωνιακών υποδομών και του δικτύου οδικών αξόνων της ευρύτερης περιοχής. Επίσης έκανε ειδική μνεία και στην περαιτέρω ενίσχυση της υπάρχουσας συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας, με την αναθεώρησή της εντός του καλοκαιριού.

piperata.gr