Οδός Κουντουριώτη: Η πλήρης τσιμεντοποίηση ενός δρόμου

«Δεσμευτήκαμε πως η εικόνα σε έναν από τους σημαντικότερους και πλέον πολυσύχναστους πεζόδρομους του ιστορικού κέντρου της Αλεξανδρούπολης, η οδός Κουντουριώτη και η πάροδος αυτής θα αλλάξει, ώστε να αποδοθεί και πάλι στους πολίτες με ασφάλεια. Μένουμε συνεπείς στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει απέναντι στους πολίτες, ο αγώνας για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών συνεχίζεται» αναφέρει σε μία ακόμη ανάρτηση για την τσιμεντοποίηση της Κουντουριώτη ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ναϊτίδης

Όντως, η δημοτική αρχή τήρησε τη δέσμευση της και η εικόνα του στενού της «λαδόκολλας», όπως το αποκαλούν οι κάτοικοι, με τους παραδοσιακούς πλίνθους που ήταν στρωμένο μέχρι πρότινος, άλλαξε. Μόνο που για το εάν η αλλαγή αυτή είναι προς το καλύτερο ή το χειρότερο οι απόψεις διίστανται. Δεν υπάρχει, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες πρόβλεψη για φύτευση δέντρων, ούτε άλλων φυτικών στοιχείων. Όχι ότι στις άλλες οδούς που έχουν ήδη αναπλαστεί υπάρχουν σε επάρκεια, αλλά στον συγκεκριμένο το μάτι βλέπει μόνο τσιμέντο παντού (μην ανησυχείτε όμως γιατί μετά τις εργασίες θα τοποθετηθεί… αστικός εξοπλισμός, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο!)

Διαβάστε ακόμη  Αποκαλυπτήρια γλυπτού από τα καμένα δένδρα του Δάσους Δαδιάς, Λευκίμμης, Σουφλίου

Χαρακτηριστικά της δυσαρέσκειας του κόσμου, δύο σχόλια σε σχετική ανάρτηση του κυρίου Ναϊτίδη:

«Η πόλη αναπτύσσεται, ο τουρισμός αυξάνεται, το κυκλοφοριακό πρόβλημα ταλαιπωρεί τους οδηγούς κι εμείς αντί να το λύσουμε, στενευουμε και κλείνουμε δρόμους ώστε να επικρατήσει το χάος κι αυτό το λέμε “ανάπλαση” βάζοντας μερικές πλάκες και φώτα. Όταν κλείσει και η παραλιακή αργότερα για να κάνουμε “βόλτα” και έρθει ο τουρισμός τότε θα είμαστε χάρμα οφθαλμών».

«Κρίμα χαλασατε ένα ωραίο δρόμο έχετε πάει εξωτερικό όλοι με πέτρα είναι και καθόλου χώρο για πράσινο δέντρα λουλούδια 😥😥τσιμέντο παντού τσιμέντο».

Υ.Γ. Είναι ακόμη υπό διερεύνηση, αλλά πήρε το αυτί μας κάπου για την καταγγελία ενός πολίτη, ο οποίος όταν σχολίασε ότι δεν υπάρχει ούτε κλαδάκι πράσινο στους νέους πεζόδρομους, κάποιος από τη δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης, απάντησε: «Γιατί ; Μήπως είχε και πριν;»