Επιτακτική είναι ανάγκη για την επιδιόρθωση της βλάβης στο ένα από τα δύο συστήματα ψύξης του αεροδρομίου «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης. Για τις εργασίες που είναι απαραίτητο να γίνουν, έχει ήδη δοθεί έγκριση από το υπουργείο Υποδομών και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Όπως έγινε γνωστό, το ένα κύκλωμα ψύξης εκ των δύο του αερολιμένα δεν λειτουργεί καθώς οι τέσσερις από τους οκτώ ανεμιστήρες του έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγου υψηλής πίεσης του ψυκτικού μέσου. Αυτό έχει ως συνέπεια το δεύτερο κύκλωμα ψύξης το οποίο είναι παράλληλο με το πρώτο, να μην μπορεί να κατεβάσει το νερό στην επιθυμητή θερμοκρασία άρα να υπάρχει ανεπαρκής ψύξη στις εγκαταστάσεις του Αερολιμένα και μάλιστα ενώ βρισκόμαστε στην αρχή του καλοκαιριού.

Διαβάστε ακόμη  Έντονη κινητικότητα στα σύνορα στον Έβρο. Συναγερμός στις αστυνομικές αρχές

Το ποσό που χρειάζεται για να γίνει η προμήθεια των ανταλλακτικών  (4 μοτέρ ανεμιστήρων) και να ολοκληρωθούν οι εργασίες φτάνει στις 2.480 ευρώ. Η διαδικασία θα γίνει μέσω διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, καθώς δεν είναι δυνατή η τήρηση των προθεσμιών που προβλέπονται για τις ανοικτές, κλειστές ή ανταγωνιστικές διαδικασίες με διαπραγμάτευση.