Οι άριστοι της ΝΔ ξαναχτυπούν: Εκτός επιτροπής για τον Έβρο οι αρμόδιοι επιστήμονες του ΔΠΘ

Παρά τις υποσχέσεις και τις μεγαλοστομίες, τελικώς η κυβέρνηση των «αρίστων» έκανε και πάλι το «θαύμα» της αφήνοντας εκτός της επιτροπής που θα αναλάβει την κατάρτιση ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για τον Έβρο τους επιστήμονες του τμήματος Δασολογίας του ΔΠΘ!

Όπως αναφέρει το Ράδιο Έβρος, παρά το γεγονός ότι οι επιστήμονες του εν λόγω τμήματος έχουν την καταλληλότερη γνώση της περιοχής,  με καθημερινή επαφή τα δάση του νομού, και δη της Δαδιά, τελικώς προτιμήθηκαν καθηγητές από το αντίστοιχο τμήμα του ΑΠΘ!

Υπενθυμίζεται πως κατά τη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στον Έβρο μετά τις πρωτοφανείς καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, στις 11 Σεπτεμβρίου, ο κ. Μητσοτάκης είχε προχωρήσει σε σχετικές αναφορές για την αξιοποίηση του ΔΠΘ. Ομοίως και σε άλλες κατά καιρούς δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών η αξιοποίηση ειδικότερα του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων του ΔΠΘ θεωρείτο δεδομένη. Σύμφωνα δε, με πληροφορίες του Ράδιο Έβρος, από πλευράς κυβέρνησης υπήρχε και ρητή – προφορική – δέσμευση επί συγκεκριμένων προσώπων της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του ΔΠΘ, τα οποία αναμενόταν να αποτελέσουν μέλη της Επιτροπής, συμβάλλοντας στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τον Έβρο…

Διαβάστε ακόμη  Η κακοκαιρία «Δωροθέα» έγινε...«Εμίλ» - Πότε θα ξεκινήσουν οι βροχές και οι καταιγίδες