Οι φοιτητές της Αλεξανδρούπολης γνωρίζουν τη Δαδιά!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φοιτητών Αλεξανδρούπολης “ΠΥΞΙΔΑ” διοργανώνει εκδρομή στο μαγευτικό Δάσος της Δαδιάς το Σάββατο 30 Μαρτίου.

Όπως αναφέρει στην ανάρτηση του ο σύλλογος “Θα περπατήσουμε μέσα στο πυκνό δάσος από μαύρη πεύκη και βελανιδιές και θα συναντήσουμε ρείκια και πλήθος αγριολούλουδων. Οι διαδρομές που μπορούμε να ακολουθήσουμε είναι οι εξής 2:

  1. Η εύκολη κυκλική διαδρομή συνολικής διάρκειας 2 ωρών με προορισμό το παρατηρητήριο αρπακτικών πουλιών. Από εκεί θα θαυμάσουμε γύπες κι αετούς να τρέφονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Στη διαδρομή θα ακολουθήσουμε παλιούς καρόδρομους που διέρχονται μέσα από πυκνό δάσος, ξέφωτα και ρεματιές με πλούσια βλάστηση. Θα ανακαλύψουμε ίχνη μικρών και μεγάλων θηλαστικών, ενώ στα βράχια που βρίσκονται κοντά στο μονοπάτι θα δούμε να γυροπετούν μαυροπελαργοί, φιδαετοί, διπλοσάινα, γερακίνες και πολλά άλλα πουλιά.
  2. Η μέτριας δυσκολίας με αφετηρία το κέντρο ενημέρωσης, ενδιάμεσο σταθμό την κορυφή Γκίμπρενα (~520 μ. υψ.) και τελικό προορισμό τον οικισμό της Δαδιάς με συνολική διάρκεια πορείας 3,5 ώρες. Παρά τη μεγάλη διάρκεια και την υψομετρική διαφορά θα αποζημιωθούμε σίγουρα από το διαρκώς εναλλασσόμενο τοπίο με τη μαύρη πεύκη και τις διάσπαρτες βελανιδιές. Λίγο πριν την κορυφή θα συναντήσουμε τα ερείπια του βυζαντινού οχυρού. Στην κορυφή θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα όλης της περιοχής ενώ θα ακολουθήσουμε παλιά μονοπάτια που διασχίζουν δασικές εκτάσεις, με δρυς, γαύρους, κουμαριές, φιλίκια, ρείκια και πλήθος άλλων θάμνων και αγριολούλουδων.

Απαραίτητος εξοπλισμός: νερό και φαγητό για το κολατσιό μας καθώς και ελαφρύς ρουχισμός για να περπατάμε άνετα.

Η αναχώρηση θα γίνει από το Πάρκο Ανεξαρτησίας (έναντι Ζαρίφειου Ακαδημίας στις 9 π.μ. και η επιστροφή μας αναμένεται να γίνει στις 6-7 μ.μ. Το κόστος συμμετοχής θα κυμανθεί από 7 έως 9 € ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών. Οι συμμετέχοντες θα επιλεχθούν κατά προτεραιότητα καθώς και αν συμπληρωθεί αρκετός αριθμός ατόμων θα γίνει προσπάθεια ναύλωσης και δεύτερου λεωφορείου.

Περισσότερα και η αίτηση εδώ