Οι «Κυνηγημένοι από την Ιστορία» του Γιάννη Λασκαράκη στα ντοκουμέντα στην έκθεση της Βουλής 

Το βιβλίο του Γιάννη Λασκαράκη θα συμπεριληφθεί στα ντοκουμέντα της έκθεσης της βιβλιοθήκης της Βουλής για την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή

Το ιστορικό μυθιστόρημα του  Γιάννη Λασκαράκη «Κυνηγημένοι από την Ιστορία», επιλέχθηκε να συμπεριληφθεί  ανάμεσα στα βιβλία και στα ιστορικά ντοκουμέντα που θα περιλαμβάνει η  έκθεση που διοργανώνει η βιβλιοθήκη της Βουλής, με την ευκαιρία της επετείου των εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή.  

Οι λόγοι της επιλογής του βιβλίου είναι η ανάδειξη ιστορικών γεγονότων που δεν είναι ευρύτερα γνωστά και η λογοτεχνική ματιά του συγγραφέα στην απεικόνιση των γεγονότων, μέσα από την τραγική εμπλοκή των ηρώων του. Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια που έγραψε στον Γιάννη Λασκαράκη, ο γνωστός σκηνογράφος και ζωγράφος Γιάννης Μετζικώφ, συνεργάτης της βιβλιοθήκης, ο οποίος πρότεινε το βιβλίο προς την διευθύντρια της βιβλιοθήκης, την κυρία Μαρία Καμηλάκη:

Διαβάστε ακόμη  Viral μια κολώνα της ΔΕΗ στην Ξάνθη: Περνά μέσα από μπαλκόνι!

«Έχω μείνει άφωνος διαβάζοντας το. Νομίζω πως ενδιαφέρει κάθε σοβαρό ιστορικό, όχι μόνο για τα εξαιρετικά και πολύτιμα που περιέχει, αλλά και για τον καταπληκτικό και άμεσο τρόπο που είναι γραμμένο. Δουλεύω πολλά χρόνια στη βιβλιοθήκη της Βουλής και ξέρω ότι αυτά τα βιβλία σπάνια είναι δομημένα τόσο γοητευτικά και σπανιότερα σε συνεπαίρνουν έτσι, ώστε να μη θέλεις να το αφήσεις από τα χέρια σου».

Η έκθεση θα εγκαινιασθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.