Ευαισθητοποιημένοι και δραστήριοι είναι οι νέοι άνθρωποι της Αλεξανδρούπολης που συμμετέχουν στο περιβαλλοντικό κίνημα  «Fridays for Future Alexandroupoli», οι οποίοι πραγματοποίησαν μία εντυπωσιακή διαμαρτυρία  μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης, στέλνοντας το δικό τους ηχηρό μήνυμα.

Σε μια περίοδο που η Αυστραλία καίγεται και η φύση καταστρέφεται για το κέρδος, το δρώμενο αυτό κάλεσε τους περαστικούς να κάνουν ένα βήμα πίσω και να συνειδητοποιήσουν τις επιπτώσεις που έχει ο σύγχρονος τρόπος ζωής στο περιβάλλον.

«Σύμφωνα με έρευνα του ΟΗΕ, οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου θα πρέπει να μειώνονται κάθε χρόνο μετά το 2020 αν θέλουμε να διατηρήσουμε την Γη σε βιώσιμη κατάσταση. Δεν έχουμε άλλο χρόνο για να αγνοούμε τα αποτελέσματα των πράξεων μας, η ώρα να δράσουμε είναι τώρα» αναφέρουν στην παρέμβασή τους.

Διαβάστε ακόμη  Περιφέρεια ΑΜΘ: Τα ζώα μου αργά… και στο θέμα του παλιού Νοσοκομείου

Όπως είναι γνωστό, το μαθητικό κίνημα Fridays for Future ξεκίνησε από τη 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ και απαιτεί άμεση πολιτική δράση για την κλιματική αλλαγή. Η τοπική ομάδα δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο και από τότε έχει οργανώσει αρκετές δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου γύρω από περιβαλλοντικά ζητήματα.