Οι ομάδες Ρομποτικής της Αλεξανδρούπολης συμμετέχουν στον Διαγωνισμό FIRST Lego League Challenge

Την Παρασκευή 18.06.2021 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης είχε τη χαρά να επισκεφτεί τον χώρο του Computer Action Κέντρο Πληροφορικής – Ρομποτικής & Game Development και την τιμή να γνωρίσει από κοντά τις ομάδες ρομποτικής που διαπρέπουν με τις καινοτόμες ιδέες και εφαρμογές τους.

Συγκεκριμένα, είχε τη χαρά να γνωρίσει και να συνομιλήσει για αρκετή ώρα με τις ομάδες ρομποτικής GRC3013 – #Robomechanics, καθώς και με τις δυο ομάδες GRC3040 – #RoboGamers & GRC3050 – #Intelligent Robots οι οποίες διακριθήκαν και πέρασαν στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ρομποτικής FIRST LEGO League Greece Virtual Open International Greece που θα γίνει 24-27/06/2021!

Ο Δήμαρχος εξεπλάγη ευχάριστα με τις καινοτόμες ιδέες και τα υλοποιημένα projects όλων των ομάδων και με χαρά ανέθεσε “προκλήσεις” στην κάθε ομάδα έτσι ώστε να δει τα projects τους να υλοποιούνται και να αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους δημότες, από παιδιά που καινοτομούν!

Ευχήθηκε σε όλες τις ομάδες καλή επιτυχία και περιμένει τις ολοκληρωμένες προτάσεις των ομάδων ώστε αυτές να χρηματοδοτηθούν και να υλοποιηθούν.

🏅Οι ομάδες της Αλεξανδρούπολης GRC3040 – RoboGamers & GRC3050 – Intelligent Robots από το Computer Action γίνονται οι δυο πρώτες ομάδες από την #Αλεξανδρούπολη που συμμετέχουν στον Διαγωνισμό FIRST Lego League Challenge και προκρίνονται στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ρομποτικής & Καινοτομίας που θα πραγματοποιηθεί με Virtual τρόπο (εξ’ αποστάσεως) στις 24/06/2021 – 27/06/2021 στην Θεσσαλονίκη από την EduACT!!!

Διαβάστε ακόμη  Απασφάλισε κατά Βελόπουλου και Παπαδάκη ο Εβρίτης Μ. Κίρκος

👏Ας ευχηθούμε στις ομάδες αυτές καλή επιτυχία και να αποτελέσουν παράδειγμα ώστε όλο και περισσότερα παιδιά να αναδεικνύουν τα ταλέντα και τις ανησυχίες τους, να καινοτομούν και να συνεργάζονται για το κοινό καλό και τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας!

👏👏Συγχαρητήρια στα παιδιά των ομάδων

#RoboGamers:

Αλεξάκης Γιώργης

Αναστασοπούλου Όλγα

Γιαννακίδης Γρηγόρης

Καρτσούλης Νικόλαος

Κετσέρη Πελαγία

Μπόρας Δημήτρης

Τσελεμπάκης Κωνσταντίνος

#Intelligent_Robots:

Ηλιάδου Μαρία

Μούτλια Αλίκη

Πρασόπουλος Απόστολος

Χηνόπουλος Δημήτρης

Χηνοπούλου Αριστέα

Και στους #μέντορες των ομάδων:

Γούδας Μάριος

Καρυπίδης Δημήτριος

Σουριανός Δανιήλ

Και φυσικά στους #προπονητές των ομάδων Ρίγγα Ελευθερία και Γούδα Τηλέμαχο οι οποίοι ο κέρδισαν το βραβείο Inspire Award, ως εμπνευστές και προπονητές των ομάδων αυτών ξεχωρίζοντας ανάμεσα στους προπονητές 73 ομάδων από όλη την Ελλάδα.