Οι πολίτες μιλούν / Παναγιώτης Μιντόπουλος

Ενώ λοιπόν διανύουμε την προεκλογική περίοδο, μέσα στον «πυρετό» των εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης, το Alexpoli.gr ρωτά τους δημότες της πόλης να πουν την άποψή τους για το μέλλον της Αλεξανδρούπολης, να θέσουν τα ερωτήματά τους προς τους υποψήφιους δημάρχους, και να αποτελέσουν κομβικά σημεία στο σύστημα διαλόγου και υγιούς αντιπαράθεσης που προτάσσει η δημοκρατία.

Ένας από αυτούς τους πολίτες είναι και ο 25χρονος Παναγιώτης Μιντόπουλος, ο οποίος είναι ελεύθερος επαγγελματίας που ζει και δραστηριοποιείται στην Αλεξανδρούπολη.

Ρωτήσαμε τον Παναγιώτη να μας πει τι λείπει από την Αλεξανδρούπολη, τι χρειάζεται για να αποκτήσει χαρακτηριστικά μιας πόλης περισσότερο Ευρωπαϊκής, όπως επίσης και τι θα ήθελε να δει από τους υποψήφιους δημάρχους αν εκλεγούν στις επερχόμενες εκλογές.

Αυτή είναι η απάντησή του:

Θα ήθελα να γίνουν ενέργειες η κάποια μελέτη ώστε να δημιουργηθεί περισσότερο πεζοδρόμιο για τους πολίτες κοντά στην περιοχή του φάρου, περίπου όπως έγινε με την καινούρια πλατεία. Οι πιο πολυσύχναστοι δρόμοι της πόλης θα έπρεπε να ανήκουν στους πεζούς, όχι στα αυτοκίνητα. Προτείνω την κατασκευή ενός ακόμα μέρους για πάρκινγκ ώστε να επεκταθούν τα πεζοδρόμια κατά ένα μέτρο προς την μεριά του δρόμου.

Υπάρχουν κάποια θέματα καθαριότητας στα περίχωρα της Αλεξανδρούπολης και στις λιγότερο πολυσύχναστες περιοχές: ο δήμος θα έπρεπε κάθε μερικούς μήνες να αναλαμβάνει τη μαζική καθαριότητα τέτοιων περιοχών, αφού πρώτα τις εντοπίσει και τις καταγράψει με τη βοήθεια πολιτών.

Η βιβλιοθήκη, παρά την χρησιμότητα της, παρέχει πολύ λίγο χώρο για όσους επιθυμούν να εργαστούν η να μελετήσουν μακριά από το σπίτι. Η πόλη μας έχει μεγάλο αριθμό φοιτητών που θα ήθελαν να μαζεύονται σε τέτοια μέρη. Προτείνω την κατασκευή ενός ακόμα κτηρίου με αυτόν τον σκοπό, που θα παρέχει τραπέζια, ρεύμα και ησυχία για τους πολίτες.

Διαβάστε ακόμη  Πού να μην είχατε αφοσιωθεί στα προβλήματα του πολίτη, κύριε Δερμεντζόπουλε…

Πιστεύω ότι η πόλη πρέπει να βελτιώσει αυτά που ήδη έχει πριν ξεκινήσει να προσθέτει νέα πράγματα. Ακόμα και αν δεν λυθούν όλα τα προβλήματα στη διάρκεια μια θητείας, μπορούν να μπουν όλες οι βάσεις ώστε να λυθούν σε δύο.

Κάτι που χαρακτηρίζει μια ευρωπαϊκή πόλη είναι η προσωπικότητα της. Μπορεί να είναι η σύνδεση της με τέχνες, κάποιο μοναδικό φεστιβάλ που τραβάει κόσμο από αλλού, ιδιαίτερη αρχιτεκτονική στα κτήρια, μια παγκόσμια έκθεση ή ένα εξαιρετικό φυσικό τοπίο. Το μόνο για το οποίο είναι η γνωστή η πόλη μας σε άλλα μέρη της χώρας, είναι ο φάρος μας, και αυτόν τον βλέπεις και από φωτογραφία. Πρέπει η πόλη να αποκτήσει κάτι πέρα από αυτό που θα τραβούσε κόσμο να έρθει εδώ για να δει την πόλη.

Θα ήθελα να ρωτήσω τους υποψήφιους δημάρχους: Τι σχέδια έχετε για την βελτίωση του νοσοκομείου μας; Πόσο άμεσα θα πραγματοποιηθούν; Θα μετακινούσατε το κόκκινο άγαλμα από τον φάρο; Αν ναι, ποια πιστεύεται ότι θα ήταν μια ιδανική θέση; Τι γνώμη έχετε για το μεταλλικό δέντρο; Πως θα σας φαινόταν η ιδέα της μετακίνησης η ολικής απομάκρυνσης του και τι θα βάζατε στη θέση του; Έχετε σχέδια για την βελτίωση της παραλίας και της θάλασσας που βρίσκεται γύρω από την πόλη; Αν ναι, ποια είναι αυτά;