Οι πρώτοι σταθμοί επισκευής ποδηλάτου με φωτοβολταϊκό πάνελ στον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Στο πλαίσιο των ενεργειών του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την ενίσχυση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και της ενθάρρυνσης της χρήσης του ποδηλάτου, 5 σταθμοί επισκευής ποδηλάτων τοποθετήθηκαν σε ισάριθμα σημεία στον δήμο μας.

Ο σταθμός επισκευής ποδηλάτων i bike spot είναι ένα ευέλικτο σημείο επισκευής ποδηλάτου, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο ειδικά για τις σκληρές συνθήκες του εξωτερικού χώρου. Η αδιάβροχη βαφή, με επικάλυψη βερνικιού antigraffiti σε συνδυασμό με τα ειδικά επαγγελματικά εργαλεία, το καθιστούν ικανό να βοηθήσει τον ποδηλάτη να επισκευάσει ή να ρυθμίσει το ποδήλατό του. 

Επιπλέον, οι σταθμοί αυτοί φέρουν φωτοβολταϊκό πάνελ αξιοποιώντας την ενέργεια που συσσωρεύουν για τη φόρτιση κινητών και άλλων φορητών ηλεκτρικών συσκευών.

Για τη διευκόλυνση των συνδημοτών μας αλλά και επισκεπτών του δήμου μας που επιλέγουν να κυκλοφορούν με ποδήλατο,  τρεις σταθμοί έχουν ήδη τοποθετηθεί στην πόλη της Αλεξανδρούπολης (πάρκινγκ Εγνατία, 14ης Μαΐου-Γυμνάσια και Δημοτικό Κολυμβητήριο), ένας στις Φέρες και ένας στην Δ.Ε. Τραίανούπολης (Άνθεια). 

Το i bike spot δίνει στον ποδηλατικό κοινό 24 ώρες 7 ημέρες την εβδομάδα, τη δυνατότητα ελέγχου της λειτουργίας του ποδηλάτου του (έλεγχος φρένων, πίεση, κάθισμα ποδηλάτου), για να ποδηλατούμε πάντοτε με ασφάλεια!