Οι τουρκικές παρεμβολές στα ραδιόφωνα του Έβρου και οι ταχύτητες του ίντερνετ στην ατζέντα Κυρανάκη

Στον Έβρο βρέθηκε σήμερα Δευτέρα 4 Μαρτίου, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Βασικός σκοπός της επίσκεψής του ήταν το θέμα των τουρκικών παρεμβολών στις ραδιοφωνικές συχνότητες του Έβρου και της Θράκης

Σε συνάντηση που είχε με ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών της περιοχής, τους ενημέρωσε πως η κυβέρνηση προωθεί δύο λύσεις για το ζήτημα. Μία πιο άμεση που είναι η νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η οποία θα επιτρέψει στους σταθμούς που δεν μπορούν να εκπέμψουν από πρωτεύουσα θέση, να εκπέμψουν από δευτερεύουσα, ώστε να μεταδίδουν απρόσκοπτα και ελεύθερα, χωρίς προβλήματα, το πρόγραμμα τους. Σε βάθος χρόνου, η οριστική λύση έχει να κάνει με το ψηφιακό σήμα, που θα επιτρέψει σε ακόμη περισσότερους σταθμούς με χαμηλότερα κόστη, μεγαλύτερη εμβέλεια, χωρίς επιβάρυνση του περιβάλλοντος και με πομπούς, νέας τεχνολογίας να μεταδίδουν πρόγραμμα χωρίς καμία παρεμβολή από γειτονικές χώρες.

Αναφορικά με τις ταχύτητες του ίντερνετ στον Έβρο και τη Θράκη, ο κυριος Κυρανάκης είπε πως στο τελευταίο τρίμηνο του 2024 θα ξεκινήσει η υλοποίηση μίας σειράς έργων που έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί, για εγκατάσταση οπτικής ίνας στον Έβρο με πάνω από 13.000 συνδέσεις σε σπίτια και επιχειρήσεις. Πρόβλεψη υπάρχει και για αγροτικές περιοχές, όπου οι συνδέσεις θα τριπλασιαστούν το επόμενο διάστημα. Συνολικά, σε περίπου 2 χρόνια οι ταχύτητες του ίντερνετ στον Έβρο αναμένεται να αυξηθούν δραματικά, όπως είπε ο Υφυπουργός.

Διαβάστε ακόμη  Γενικά άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου – Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες

Τέλος, για την επίσκεψη του στο Κτηματολογικό Γραφείο Αλεξανδρούπολης σημείωσε πως είναι σε καλύτερη κατάσταση από αντίστοιχα γραφεία σε μεγάλα αστικά κέντρα, συγχαίροντας την πρώην υποθηκοφύλακα για την νοικοκυρεμένη δουλειά που έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Στόχος του Υπουργείου είναι η ψηφιοποίηση των αρχείων ως τέλος του ’24 ώστε να γίνονται όλες οι πράξεις με ψηφιακό τρόπο τόσο από επαγγελματίες και πολίτες όσο και από τους συμβολαιογράφους.