Οικόπεδο δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο: Ανέφικτα σχέδια δημοτικής αρχής & αντιπολίτευσης για την αξιοποίησή του

«Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού» είχε πει κάποτε ο Γερμανός καγκελάριος Otto von Bismarck, μία σοφή φράση, που, προφανώς, αγνοούν οι σύγχρονοι πολιτικοί, τόσο σε πανελλαδικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο. Διότι, είναι άλλο να έχεις όραμα για τον τόπο σου, κι άλλο να βλέπεις οράματα και όνειρα. Κάπως έτσι, από τη μία, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κι από την άλλη ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ονειρεύονται με διαφορετικό τρόπο την αξιοποίηση του οικοπέδου δίπλα από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης. Όση απόσταση κι αν χωρίζει τις προτάσεις τους, όμως, το κοινό τους στοιχείο είναι ότι πρόκειται για μη υλοποιήσιμα έργα, τουλάχιστον για τα επόμενα 2-3 χρόνια.

Αρχικά, ο Δήμαρχος επιμένει στην προεκλογική του δέσμευση για τη δημιουργία στη συγκεκριμένη έκταση αθλητικού κέντρου με 9 γήπεδα τένις, εξέδρες, αίθουσα εκγύμνασης και αναψυκτήριο, με στόχο μάλιστα να φιλοξενεί και διεθνείς αγώνες.  Ωστόσο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Ζαμπούκη, αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποιο διαθέσιμο πρόγραμμα χρηματοδότησης, κι έτσι, η όλη υπόθεση είναι «να’ χαμε να λέγαμε».

Και κάπου εδώ έρχεται η παράταξη Λαμπάκη, της οποίας το τεχνικό πρόγραμμα υπερψηφίστηκε και υποχρεούται να εφαρμόσει η δημοτική αρχή για το 2022. Έλα όμως που στο εν λόγω εχνικό πρόγραμμα προβλέπεται όχι η δημιουργία γηπέδων τένις στο οικόπεδο αυτό, αλλά η ανέγερση… δημαρχιακού μεγάρου! Ένα ακόμη απόλυτα ανέφικτο έργο, δηλαδή,  ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Αλλά, είπαμε, τα λόγια είναι τζάμπα…

Διαβάστε ακόμη  ΣΥΡΙΖΑ προς μικρομεσαίους επιχειρηματίες: Ρύθμιση χρεών, 120 δόσεις, αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ - Προγραμματισμένα! Υπολογισμένα και Δίκαια!

Η ανακοίνωση από Πόλη και Πολίτες:

«ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ… ΚΛΑΜΑΤΑ

Είναι λυπηρό ένας Δήμαρχος να μην αντιλαμβάνεται μετά από 2,5 χρόνια διοίκησης τι σημαίνει Τεχνικό Πρόγραμμα για τον Δήμο.

Το Τεχνικό πρόγραμμα είναι το «ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ» του Δήμου.

Χωρίς την αναγραφή του έργου που θέλουμε να εκτελέσουμε τίποτα δεν μπορεί να γίνει.

Επίσης όταν ένα έργο περιγράφεται στο Τεχνικό πρόγραμμα και ταυτόχρονα τοποθετείται, σε καμία περίπτωση δεν παραβιάζεται η τοποθέτηση του.

Εν προκειμένου τα γήπεδα τένις υπερψηφίσθηκε και συμπεριελήφθη στο Τεχνικό πρόγραμμα ώστε να γίνει η μετεγκατάσταση τους σε άλλο χώρο.

Επομένως ο Δήμαρχος ή δεν γνωρίζει βασικούς άξονες της αυτοδιοίκησης ή κοροϊδεύει κατάμουτρα τους δημότες μας που βρίσκονται στο χώρο του τένις, όταν ανακοινώνει ότι τα γήπεδα τένις θα γίνουν στο χώρο δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, κόντρα στο Τεχνικό πρόγραμμα.

Να σας θυμίσουμε ότι στο συγκεκριμένο χώρο, βάσει του  Τεχνικού  προγράμματος που υπερψηφίστηκε προ μηνός, θα κατασκευαστεί το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Είτε το ένα ισχύει είτε το άλλο δυστυχώς είναι απαράδεκτο από κάθε άποψη».