Όλη τη νύχτα θα παραμείνουν οι επίγειες δυνάμεις τα πεζοπόρα τμήματα και τα υδροφόρα οχήματα στην περιοχή της Κοτρωνιάς Σουφλίου ώστε  να ελέγχουν τις πολυάριθμες εστίες φωτιάς που υπάρχουν στην περιοχή .

Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Ορεστιάδας  του διοικητή  της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αρχιπύραρχου Κωνσταντίνου Κούκουρα, «η πυρκαγιά ήταν αρκετά μεγάλη, όμως δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Η δασική έκταση που κάηκε είναι μεγάλη χωρίς να έχει εκτιμηθεί προς το παρον. Το θετικό είναι ότι δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.»

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς παραμένουν σε πλήρη ανάπτυξη επίγειες δυνάμεις πεζοπόρα τμήματα και πολλά υδροφόρα οχήματα απ όλη την περιφέρεια ΑΜΘ και την Κεντρική Μακεδονία, ενώ 2 αεροσκάφη τύπου καναντέρ,  δυο πετζετέλ και δυο ελικόπτερα της περιοχής, ήταν τα εναέρια μέσα που επιχείρησαν σ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Διαβάστε ακόμη  Δεν ενθουσιάστηκαν οι παραγωγικοί φορείς του Έβρου από τη συνάντηση με Σταϊκούρα

Οι λιγοστοί κάτοικοι που απομακρύνθηκαν από την περιοχή έχουν επιστρέψει στο χωριό που ευτυχώς απειλήθηκε από την φωτιά μόνο στις παρυφές του, χωρίς να προκληθούν ιδιαίτερες ζημιες  από το πέρασμα  της.

Ο νότιος και κεντρικός Έβρος αύριο θα βρίσκεται σε βαθμό υψηλής επικινδυνότητας γι αυτο και όλες οι δυνάμεις παραμένουν σε ολονύχτια επιφυλακή.

ErtNews