Περίεργες αναφορές για την πρόσφατη δημιουργία «ομάδας άμεσης και ταχείας επέμβασης δικυκλιστών Εθνοφυλάκων», που δρα στην περιοχή του βορείου Έβρου, έκανε το πρωί της Δευτέρας στο ραδιοφωνικό σταθμό του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης κάποιος κάτοικος της περιοχής, ο οποίος μάλιστα ήταν το 2019 υποψήφιος βουλευτής Εβρου με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Ο λόγος για τον Κων/νο Θεοχαρίδη, που συνηθίζει να τραβά φωτογραφίες και βίντεο από παράνομους μετανάστες που μπαίνουν στη χώρα μας και να τα στέλνει για προβολή στο site του συγκεκριμένου ρ/σ, αναφέρθηκε στο θέμα με αφορμή την επίσκεψη Χαρδαλιά στα Μαράσια. Όπως είπε, ένας Εθνοφύλακας, που ανήκει στη συγκεκριμένη ομάδα, η οποία μετρά για την ώρα 5-6 μέλη, παραχώρησε στον Υπουργό το σήμα του.  Όπως μάλιστα είπε ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της εγκληματικής οργάνωσης, σύντομα τέτοιες ομάδες θα δημιουργηθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας, λέγοντας ότι όσοι συμμετέχουν σε αυτές εκπαιδεύονται σε ειδικές αποστολές, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, «η ομάδα αυτή είναι πλέον νόμος». Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, που στην αρχή δεν φάνηκε να γνωρίζει το θέμα, εμφανίστηκε στη συνέχεια ενθουσιασμένος, λέγοντας: «Μπράβο, μπράβο, καλό ακούγεται», ενώ λίγο νωρίτερα,  είχε μιλήσει για «κοπάδια παράνομων μεταναστών» που υπάρχουν στην περιοχή και χαρακτήρισε την επέκταση του φράχτη ως το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει.

Διαβάστε ακόμη  Ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης για το κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στις Φέρες.  

Κλείνοντας, ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής ευχήθηκε καλές γιορτές και υγεία «σε όλους τους Έλληνες».

Εμείς, από μία πρώτη έρευνα που κάναμε, δεν καταφέραμε να βρούμε κάποια ανακοίνωση, δήλωση, είδηση αναφορικά με τη δημιουργία ομάδων Εθνοφυλάκων δικυκλιστών. Εφόσον οι ομάδες αυτές υπάρχουν, θα  ήταν χρήσιμο να πληροφορηθούμε για τις ακριβείς αρμοδιότητες που έχουν καθώς και για το πεδίο και εύρος της δράσης τους.

ΥΓ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κώστας Πιτιακούδης και το evros-news, παρουσιάζοντας την υποψηφιότητα Θεοχαρίδη, το 2019, είχε αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα:

«… Είναι η πρώτη φορά που ασχολείται θέτοντας υποψηφιότητα για τις εθνικές εκλογές, αν και είναι πολύ ενεργό άτομο όχι μόνο στο Ορμένιο και τα χωριά του Τριγώνου, αλλά και όλη την περιοχή της Ορεστιάδας και μάλιστα διακρίνεται για τις ασυμβίβαστες απόψεις και θέσεις του».