Όμιλος Κοπελούζου: Φτιάχνει θαλάσσιο αιολικό πάρκο κοντά στην Αλεξανδρούπολη

Σε πλήρη ανάπτυξη είναι τα σχέδια του ομίλου Κοπελούζουστον τομέα παραγωγής ενέργειας, σύμφωνα με όσα είπε στο Delphi Forum ο Διευθυντής του τομέα Ενέργειας του ομίλου κ. Κώστας Σιφναίος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του mononews.gr.

Όπως είπε, ο όμιλος διαθέτει σήμερα 700 MW αιολικής ενέργειας, ενώ σε διάφορα στάδια κατασκευής βρίσκονται ακόμη 2.000 MW αιολικής ενέργειας σε όλη την Ελλάδα. Επίσης σημαντικό έργο ΑΠΕ, σημείωσε είναι το off shoreαιολικό που θα κατασκευάσει ο όμιλος στο Θρακικό Πέλαγος, κοντά στην Αλεξανδρούπολη, ισχύος 220 MW.

Όσον αφορά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο, η νέα μονάδα του ομίλου ισχύος 600-700 MW στην Αλεξανδρούπολη, θα είναι έτοιμη στο τέλος του 2022, σημείωσε ο κ. Σιφναίος.

Διαβάστε ακόμη  Καιρός: Με ήλιο θα ξεκινήσει η Τρίτη – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Το 2022 σημείωσε θα είναι έτοιμο και ο τερματικός σταθμός LNG στην Αλεξανδρούπολη, ένα έργο που έχει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή ασφάλεια και την διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη. «Πρόκειται για το μόνο project που μπορεί να περιορίσει την εξάρτηση των διαδρομών προμήθειας ενέργειας που είναι εξίσου σημαντική με τα εξάρτηση των πηγών», σημείωσε.