Ομόφωνο “όχι” στην εξόρυξη χρυσού από το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ

Την ομόφωνη αντίθεσή του στην εξόρυξη χρυσού εξέφρασε το Περιφερειακό συμβούλιο της ΑΜΘ χθες το βράδυ Τετάρτης, κατά την ειδική συνεδρίαση για το εν λόγω θέμα που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή.
 
Αν και οι προσεγγίσεις του μείζονος αυτού ζητήματος για την περιοχή των περιφερειακών συμβούλων διέφεραν πολύ, εν κατακλείδι εγκρίθηκε από όλους.

Παρών  στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΑΜΘ, έδωσαν μέλη της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης – Έβρου κατά του χρυσού, οι δήμαρχοι Κομοτηνής και Καβάλας, , ο πρόεδρος του ΤΕΕ, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Θράκης και  εκπρόσωπος του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών

Το ψήφισμα όπως το διάβασε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ σε έκτακτη συνεδρίασή του την 9η Οκτωβρίου 2019, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος κατά της επένδυσης των Χρυσωρυχείων και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση τα παρακάτω.
 

Ομόφωνα λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην επένδυση εξόρυξης χρυσού για λόγους περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς, ηθικούς και οικονομικούς.
 
Έχει ήδη κριθεί ότι οι συνέπειες για τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την ανάπτυξη της περιοχής μας από μια τέτοια «επένδυση» θα είναι τραγικές και διαχρονικές.
 
Θεωρούμε απαράδεκτο και έξω από κάθε συζήτηση κάθε αίτημα δημοψηφίσματος και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που έχει στόχο την υλοποίηση μιας τέτοιας επένδυσης.
 
Ο Χρυσός είναι ο πλούτος του λαού και δεν παραδίδεται σε κανέναν. Στηρίζουμε τον αγώνα της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης Έβρου ενάντια στα χρυσωρυχεία. Γνωστοποιούμε προς πάσα κατεύθυνση την ομόφωνη θέση και στάση μας»

Διαβάστε ακόμη  Το θέμα της Συνεταιριστικής Τράπεζας «ΟΛΥΜΠΟΣ» έθεσε στην Βουλή ο βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης