Ομολογία Καϊλή: Γνώριζα για τις δουλειές του Παντσέρι και τις βαλίτσες με τα λεφτά

Τι παραδέχτηκε η Καϊλή ενώπιον του Βέλγου δικαστή – Προσπάθησε να ειδοποιήσει τον Παντζέρι μετά τη σύλληψη του Τζιόρτζι

Στη δίνη του Qatar-Gate, του μεγαλύτερο σκανδάλου που έχει κλονίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Εύα Καϊλή, που βλέπει το σύνολο της δράσης της να βρίσκεται στο μικροσκόπιο των βελγικών αρχών.

Η προφυλακισμένη ευρωβουλευτής ομολόγησε ότι είχε ζητήσει από τον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα που είχε στο σπίτι. Και, σύμφωνα με έγγραφα που επικαλούνται οι εφημερίδες Le Soir και La Repubblica, προχώρησε σε ενοχοποιητικές για την ίδια παραδοχές.

Η ιταλική εφημερίδα γράφει πως μπορεί η τέως αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου να προσπάθησε να περιορίσει το μερίδιο της δικής της ευθύνης ενώπιον του Βέλγου δικαστή, ωστόσο παραδέχτηκε πως γνώριζε για τις δωροδοκίες που γίνονταν με αποδέκτες τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, και τον πρώην ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντσέρι.

«Ήξερα για τις δραστηριότητες του κ. Παντσέρι . Και ήξερα ότι στο σπίτι μου υπήρχαν βαλίτσες γεμάτες χρήματα» είπε -σύμφωνα με τα πρακτικά-. Έτσι κι αλλιώς μάλλον δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά, καθώς όταν η βελγική αστυνομία έφτασε στο διαμέρισμα, εκείνη τηλεφώνησε στον πατέρα της και του έδωσε εντολή να κρύψει τα λεφτά. 

«Η κατηγορούμενη παραδέχεται ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα» σημειώνει ο ανακριτής στο ένταλμα σύλληψής της με ημερομηνία 9 Δεκεμβρίου. «Δηλώνει ότι γνώριζε από το παρελθόν του συζύγου της δραστηριότητες με τον κ. Παντσέρι, και ότι βαλίτσες με μετρητά πέρασαν από το διαμέρισμά της».

Η Καϊλή προσπάθησε να ειδοποιήσει τον Παντσέρι κι άλλους ευρωβουλευτές

Μάλιστα, μετά τη σύλληψη του Τζιόρτζι η Καϊλή «προσπάθησε να προειδοποιήσει τον Παντσέρι και δύο ευρωβουλευτές για την παρούσα έρευνα», γράφουν οι Βέλγοι ανακριτές στα έγγραφα, εξηγώντας έτσι γιατί αποφασίστηκε η σύλληψή της που αρχικά δεν προβλεπόταν.

Διαβάστε ακόμη  Η μεγάλη των δέντρων σφαγή, στη δήθεν «ανάπλαση» στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης

Η Ελληνίδα πολιτικός κατηγορείται για παρέμβαση υπέρ των συμφερόντων του Κατάρ, αφού συνάντησε τον υπουργό Εργασίας της χώρας, μετά από εντολές του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, ο οποίος φέρεται ως «εγκέφαλος» της συμμορίας, μέσω του συζύγου της, 

Σύμφωνα με την La Repubblica, η Καϊλή αναφέρθηκε επίσης στην αγορά διαμερίσματος με τον σύζυγό της και στο ότι συμμετείχε «ανεπίσημα» στην αποπληρωμή του δανείου, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι γνώριζε για το «έκτακτο» εισόδημα».

Πολλά δεδομένα τις υπόθεσης παραμένουν όμως ακόμα άγνωστα. Η εισαγγελία είναι πεπεισμένη ότι πιθανότατα η Καϊλή και ο Γιώργης δεν έχουν πει ακόμα όλα όσα ξέρουν και ότι η Ελληνίδα βουλευτής είναι το επίκεντρο του εγχειρήματος της κλίκας του Παντσέρι.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της 44χρονης, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, υποστηρίζει πως «τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της δεν ήταν της ίδιας, ήταν του συζύγου της».

Η συμμορία επηρέασε διορισμούς και «επένδυσε» στην 44χρονη

Σύμφωνα με τις βέλγικες αρχές, η ομάδα «επένδυσε» στην Καϊλή. Με στόχο να «υποστηρίξουν τα συμφέροντα του Μαρόκου και του Κατάρ ο Παντσέρι και ο Τζιόρτζι επηρέασαν τους διορισμούς μελών των επιτροπών αλλά και τη θέση του αντιπροέδρου». 

Θυμίζουμε ότι οι εφημερίδες Knack και Le Soir έχουν αποκαλύψει πως οι ερευνητές βρήκαν 600.000 ευρώ μετρητά στο διαμέρισμα του Παντσέρι στις Βρυξέλλες, ο οποίος κατηγόρησε τον ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα για αποδοχές «δώρων» από το Κατάρ, όπως αναφέρει το ένταλμα σύλληψης του πρώτου. 

Ο τελευταίος «ομολογεί εν μέρει τα γεγονότα» της διαφθοράς και των παρεμβάσεων υπέρ του Κατάρ και του Μαρόκου. «Ο κ. Ταραμπέλα δεν έχει λάβει δώρα από κανέναν… και δεν επηρεάστηκε για να πάρει αποφάσεις» υποστήριξε ο δικηγόρος του.

Πηγή