«Όνειρο θερινής νυκτός» Πλεύρη η ενίσχυση του ΕΣΥ – Ελλείψεις πάνω από 50% σε πολλά νοσοκομεία 


«Εμείς σήμερα απευθυνόμαστε στον ελληνικό λαό και λέμε όλα όσα κάναμε μέσα στην πανδημία, και συνεχίζουμε, κρατώντας την οικονομία ανοιχτή, κρατώντας την κοινωνία ανοιχτή, με ένα ΕΣΥ με πάρα πολλά προβλήματα, που είχε διαχρονικά, κρατώντας όρθιο με τις προσλήψεις, με την αύξηση των κλινών και με την ενίσχυση σε υλικοτεχνική υποδομή. Και θα ξεκινήσει και κάτι πολύ καλύτερο που θα διατεθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και ήδη επικεντρωνόμαστε στη συνολική ενίσχυση των νοσοκομείων», είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης από το βήμα της Βουλής, την στιγμή που η πραγματικότητα τον διαψεύδει πανηγυρικά.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα όρια του φιλότιμου και των αντοχών τους, με τις ελλείψεις να είναι τεράστιες και τις όποιες προσλήψεις να αποτελούν «σταγόνα στον ωκεανό». Για παράδειγμα, στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, σε διάφορους τομείς, και όχι μόνο στο υγειονομικό προσωπικό, έγιναν περίπου 150 προσλήψεις συμβασιούχων, την στιγμή που τα κενά είναι πολύ περισσότερα.

Παρόμοια κατάσταση και στο νοσοκομείο Καβάλας, που οι ελλείψεις αγγίζουν το 50%. Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι αναφέρουν τα εξής:

«Είναι πλέον πρόδηλο πως η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η Διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, η Διοίκηση του Νοσοκομείου  θεωρούν  πως στο Νοσοκομείο  Καβάλας εργάζονται υποζύγια !!

Δύο χρόνια σχεδόν αντιμετωπίζουμε την πανδημία με ελλείψεις προσωπικού που ξεπερνούν το 50% των οργανικών θέσεων, η όποια συνδρομή τους σε προσλήψεις ήταν άκρως προσχηματική ! Με αποφάσεις τους υποχρεώνουν  το Νοσοκομείο Καβάλας να δέχεται περιστατικά από όμορους νομούς, και όχι μόνο, αγνοούν ή δεν θέλουν να γνωρίζουν τους αριθμούς των προσερχομένων  και νοσηλευομένων ασθενών που είναι οι μεγαλύτεροι από κάθε Νοσοκομείο της Περιφέρειας! Οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει στους όμορους νομούς εντέλλεται το Νοσοκομείο Καβάλας να συνδράμει…. χαρακτηριστική η ‘’άνωθεν’’ εντολή το βράδυ του Σαββάτου στο ΕΚΑΒ να διακομίζει όλα τα ύποπτα και επιβεβαιωμένα covid περιστατικά του Ν. Δράμας στο Νοσοκομείο Καβάλας χωρίς να προηγηθεί καμία συνεννόηση …

Διαβάστε ακόμη  Στέλιος Βραχιόλογλου: “Ο Βαγγέλης Λαμπάκης έχει εμπειρία και είναι αγωνιστής – Ο άνθρωπος στο επίκεντρο του προγράμματός μας”

Ωστόσο ο απαραίτητος έλεγχος των δικαιολογητικών από τις υπηρεσίες της 4ης ΥΠΕ προκειμένου να ολοκληρωθούν οι πολυαναμενόμενες  προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Καβάλας έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες… όπως στις καλένδες έχει παραπεμφθεί και η επίσης πολυαναμενόμενη τροποποίηση του οργανισμού του Νοσοκομείου που θα μας έλυνε αρκετά λειτουργικά προβλήματα αλλά η ηγεσία του Υπουργείου μας βρήκε χρόνο μόνο για τον οργανισμό του Νοσοκομείου της Δράμας…

Ως εδώ όμως! Η ανθρώπινη δύναμη και αντοχή έχει όρια και αυτά οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου τα έχουμε ξεπεράσει  από καιρό! Είναι πλέον αδύνατο να συνεχίσουμε με αυτούς τους εξοντωτικούς ρυθμούς, με εκατοντάδες οφειλόμενες ημέρες ανάπαυσης και άδειας ,υπερβάλλοντας εαυτόν, προσπαθώντας να καλύψουμε τεράστια κενά στελέχωσης, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα να διατηρήσουμε όλες τις υφιστάμενες δραστηριότητες του Νοσοκομείου . Δεν επιτρέπουμε αυτή την άδικη και ανάλγητη αντιμετώπιση προς τους εργαζόμενους αλλά και προς το Νοσοκομείο Καβάλας!

Άμεσα η Διοίκηση της 4ης ΥΠΕ να μεριμνήσει προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης επικουρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Καβάλας! Πρέπει κάποια στιγμή να κατανοήσει πως η περίθαλψη των ασθενών δεν γίνεται με…τηλεχειριστήρια  ή εξ αποστάσεως μέσα από τα γραφεία αλλά με νοσηλευτικό, ιατρικό, παραϊατρικό προσωπικό…».