Οντέρ Μουμίν: Ο πάλαι ποτέ εκλεκτός της ΝΔ που βλέπει εχθρούς του Ερντογάν στον Ίασμο

Εκρηκτικό είναι το κλίμα στον Δήμο Ιάσμου όπου ο Δήμαρχος Οντέρ Μουμίν ισχυρίζεται ότι στη Ροδόπη υπάρχουν εκλεγμένοι αξιωματούχοι και υπάλληλοι του δήμου που είναι είτε γκιουλενιστές είτε μέλη… άλλης εγκληματικής οργάνωσης, με την ονομασία «ΕΥΡ-ΑΚΗ». Από το στόχαστρο του Δημάρχου δεν έχει ξεφύγει ούτε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης, τον οποίο κατηγορεί για σχέσεις με χρυσαυγίτες, χαρακτηρίζοντάς τον ως εθνικά επικίνδυνο και ζητώντας από τον Πρωθυπουργό να τον αφήσει εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ στις επόμενες εκλογές. Παράλληλα, ο κ. Μουμίν ισχυρίζεται ότι ο κ. Στυλιανίδης είναι ο επικεφαλής της εγχώριας εγκληματικής οργάνωσης, λέγοντας μάλιστα πως θα καταθέσει στοιχεία στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Μουμίν, τον οποίο ανέδειξε και στήριξε στα πρώτα του βήματα η Νέα Δημοκρατία, έχει απασχολήσει πολλές φορές την επικαιρότητα με αρνητικό τρόπο. Τον περασμένο Φεβρουάριο, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην ετήσια γενική συνέλευση του παραρτήματος Προύσας του αλυτρωτικού Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΒΤΤDD), προχώρησε σ΄ ένα πρωτοφανές ανθελληνικό κήρυγμα, δηλώνοντας «πίστη στον τουρκισμό του» και αποκαλύπτ οντας πως εκλέχθηκε με τη βοήθεια τουρκοφρόνων της μειονότητας. Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω, έθεσε ως αποστολή της διοίκησής του στον δήμο Ιάσμου τον «εναγκαλιασμό» του με τη μητέρα πατρίδα. Δηλαδή την Τουρκία. Για τις αναφορές αυτές υπήρξε παρέμβαση εισαγγελέα.

Ο Δήμαρχος Ιάσμου είχε εκλεγεί το 2014 πρώτος σε ψήφους Περιφερειακός Σύμβουλος Ροδόπης και 3ος σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τον συνδυασμό του εκλιπόντα Περιφερειάρχη Γεώργιου Παυλίδη, ο οποίος ήταν ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ στην ΑΜΘ. Ο κ. Μουμίν έγινε θεματικός αντιπεριφερειάρχης  έως και τις αρχές του 2017, οπότε και ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη της πλειοψηφίας ασκώντας δριμεία κριτική στον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο. Ένα χρόνο μετά παραιτήθηκε και από μέλος της Ν.Δ., ανακοινώνοντας και επίσημα την υποψηφιότητά του για τον δήμο Ιάσμου.

Η κόντρα με τον Τούρκο Πρόξενο

Κάποιοι, πάντως, χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά του Δημάρχου Ιάσμου ως μία προσπάθεια να αποκτήσει και πάλι την εύνοια του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής και των φανατικών τουρκοφρόνων της μειονότητας.

Πριν από έναν μισό χρόνο περίπου η λεγόμενη «Συμβουλευτική Επιτροπή «Τουρκικής» Μειονότητας Δυτικής Θράκης», που ελέγχεται άμεσα από την Τουρκία μέσω του προξενείου της Κομοτηνής, προχώρησε στην αποπομπή του δημάρχου Ιάσμου, επειδή «οι δρόμοι της BTTADK δεν διασταυρώνονται πλέον σε κανένα σημείο με τους διαγραφέντες» (διεγράφη και ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ). Την ενέργεια αυτή, ορισμένοι την απέδωσαν στη δυσαρέσκεια της Άγκυρας, λόγω της τακτικής του Δημάρχου Ιάσμου να «πατά σε δύο βάρκες», ενώ κάποιοι άλλοι τη χαρακτήρισαν ως «μπλόφα» του προξενείου, με βασικό στόχο να σταλεί μήνυμα μη ανοχής σε ο,τιδήποτε άλλο, πέρα από την απόλυτη υπακοή προς την Τουρκία.

Πάντως, ο κ Μουμίν, τον περασμένο Νοέμβριο, αποχαιρέτησε με ιδιαίτερα θερμό μήνυμα τον Πρόξενο της Τουρκίας Μουράτ Ομέρογλου, που αποχώρησε από τα καθήκοντά του, χαρακτηρίζοντάς τον ως «έναν γνήσιο διπλωμάτη, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα για τη σύσφιξη των σχέσεων δύο γειτονικών λαών, εμπέδωσε τις αρχές της Ειρήνης και της Δημοκρατίας στην ευαίσθητη Θράκη μας».

Οι απολύσεις εργαζομένων και η παρέμβαση Βορίδη

Ο Δήμαρχος Ιάσμου, τους τελευταίους μήνες, έχει προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων και πιο πρόσφατα και σε ανακλήσεις αντιδημάρχων. Ως αποτέλεσμα αυτών των αποφάσεων, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, με μεγάλη καθυστέρηση, παρενέβη και ανακοίνωσε ότι ερευνώνται τυχόν έκνομες ενέργειες.

Σύμφωνα με τον κ Μουμίν, αντιδήμαρχοι και υπάλληλοι έχουν σχέσεις με την FETO, την οργάνωση του Φετουλάχ Γκουλέν, που στην Τουρκία θεωρείται «τρομοκρατική».  

Λίγες ημέρες πριν, ο δήμαρχος Ιάσμου, επικαλούμενος πάλι «εξαιρετικούς και επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος» διέταξε τη σφράγιση του χώρου της Ταμειακής Υπηρεσίας. Λόγω των εορτών, αποφάσισε ότι η πληρωμή της μισθοδοσίας των εργαζομένων θα γίνεται «κατ’εξαίρεση και σε χώρο εκτός του χώρου της Ταμειακής Υπηρεσίας». Ήδη είχε παραπέμψει στο πειθαρχικό δύο εργαζόμενους της υπηρεσίας.

Στο πειθαρχικό, με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, είχε παραπέμψει άλλους τρεις υπαλλήλους στις 9 Δεκεμβρίου, τους οποίους κατηγορεί για παράβαση καθήκοντος και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Διαβάστε ακόμη  Πετάει το γάντι στον Μητσοτάκη η Τσαπανίδου: Debate αύριο κιόλας

Επίσης, ο  Οντέρ Μουμίν, ανακάλεσε όλους τους αντιδημάρχους, κρατώντας για τον ίδιο – και μόνο – τη διοίκηση όλου του δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων.

Ο δήμαρχος ζήτησε επίσης  τις παραιτήσεις των υπηρεσιακών και αιρετών του δήμου Ιάσμου, «οι οποίοι εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Όργανωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».

Ο κ. Μουμίν είχε επίσης ανακοινώσει την απόλυση εργαζόμενου σε πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, και εργαζόμενης στο «Βοήθεια στο Σπίτι», με τον ισχυρισμό ότι ανήκουν στην οργάνωση του μουσουλμάνου Φετουλάχ Γκουλέν, FETÖ, που στην Τουρκία θεωρείται «τρομοκρατική».

Στην ιστοσελίδα του δήμου, αναφέρεται και το όνομα του τέως βουλευτή Ροδόπης με το ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν, τον οποίον επίσης ο δήμαρχος κατηγορεί ότι ανήκει επίσης στην οργάνωση του Γκιουλέν.

Η τελευταία του δήλωση

Ο Δήμαρχος Ιάσμου έγραψε την Τετάρτη 4/1 στο FB:

«Αναφορικά με τα αναληθή δημοσιεύματα, τα οποία κυκλοφορούν σε Ελλάδα και Τουρκία, κατόπιν σκόπιμης και συστηματικής υπερμετάδοσης, με κέντρα διανομής το Πρώτο Θέμα, τη Yeni Şafak, τη Haber7 και τα Τούρκικα Νέα, δηλώνω κατηγορηματικά και ενημερώνω τη κοινή γνώμη ως εξής :

Ουδέποτε στο παρελθόν, όπως και σήμερα, δεν υφίσταται καμία παράνομη, έκνομη πράξη ή ενέργειά μου, κατά της χώρας μας, της Ελλάδας, αλλά και κατά της Τουρκικής Δημοκρατίας».

Πρόεδρος ΠΟΕ – ΟΤΑ: Είναι επικίνδυνος

Ο Πρόεδρος ΠΟΕ – ΟΤΑ Νίκος Τράκας δήλωσε αναφορικά με τις πρακτικές του κ Μουμίν:

«Ο  Οντερ Μουμιν <<Δήμαρχος>> Ιάσμου είναι επικίνδυνος όχι μόνο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και για την Εθνική Ασφάλεια της Χώρας μας .

Μέσα στα Χριστούγεννα αποφάσισε ότι η υπάλληλος του Δήμου που υπηρετεί στο Βοήθεια στο Σπίτι είναι <<Γκιουλενιστρια>>  και άρα για αυτόν και για τον Ερντογάν ανήκει σε τρομοκρατική οργάνωση.

Το λέμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο

Επικίνδυνος είναι ο Οντερ Μουμιν και θα πρέπει η πολιτεία να δράσει άμεσα.

Από τον Μάιο έχουμε καταγγείλει την συμπεριφορά του.

Έστειλε στα πειθαρχικά τους εργαζόμενους για «απρεπη» συμπεριφορά. Τον  Σεπτέμβριο αποφάσισε να καταργήσει όλους τους Διευθυντές Τμηματάρχες που είχαν τοποθετηθεί με νόμιμες διαδικασίες κρίσεις από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Οι τελευταίες ενέργειες του «δημάρχου» Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, να προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων στο δήμο του και σε ανάκληση όλων των αντιδημάρχων, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για «Γκιουλενιστές» και να μιλά για οργάνωση τουλάχιστον 20 μελών, Χριστιανών και Μουσουλμάνων, βάζοντας στο κάδρο ακόμα και τον Ευριπίδη Στυλιανίδη Πρώην Υπουργό και νυν Βουλευτή της ΝΔ ήταν το κερασάκι στη τούρτα

Ο Οντερ Μουμιν μπορεί να νομίζει ότι βρίσκεται σε κάποιο Δήμο στην Τουρκία, εκλεγμένος με τις ευλογίες του Ερντογάν.

Εμεις του λέμε

Όσοι δεν σέβονται την Τοπική Αυτοδιοίκηση τους θεσμούς και τους Νόμους μπορούν να αποχωρήσουν από τη χώρα.

Οφείλει η ευνομούμενη πολιτεία να κινηθεί άμεσα.

Έχουμε ζητήσει από το Υπουργείο να παύσει άμεσα τον συγκεκριμένο αιρετό που νομίζει ότι είναι Δήμαρχος στην Τουρκική Επικράτεια.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ από την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει τα όσα προσβλητικά και παράνομα έκανε ο εν λόγω <<Δήμαρχος>> . Απαιτήσαμε ο Υπουργός Εσωτερικών να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες παύσης του.

Η δικαιοσύνη θα πρέπει να κινηθεί επίσης ταχυτα για τα όσα προσβλητικά και αντιθεσμικα έχει πράξει.

Όπως και τα συνδικαλιστικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, που μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει τίποτα, θα πρέπει να πάρουν θέση.

Οποίος δεν σέβεται τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης και συκοφαντεί τρομοκρατεί τους εργαζόμενους  θα έχει απέναντι την ΠΟΕ ΟΤΑ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ασπίδα προστασίας αλλά και το πιο δυνατό δημοκρατικό όπλο ενάντια σε κάθε εκνομη και καθεστωτική αντίληψη,  ενάντια σε όσους δεν σέβονται δημότες εργαζόμενους.

Ας το καταλάβουν όλοι.

Ο Οντερ Μουμιν δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως Δήμαρχος σε Τουρκική Επικράτεια και η πολιτεία θα πρέπει να κινηθεί άμεσα.

Εμείς έχουμε κρούσει το κώδωνα του κινδύνου έγκαιρα».