Η ώρα των Stavento στο 2ο φεστιβάλ Via Egnatia. Η μεγάλη συναυλία του Μιχάλη στην Αλεξανδρούπολη

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου ο Μιχάλης Κουϊνέλης επιστρέφει στη βάση του. Οι αγαπημένοι και πανελλαδικά καταξιωμένοι Stavento μετά από αρκετό καιρό θα βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη για μια συναυλία που μάλλον θα κάνει την παραλία της Αλεξανδρούπολης να “βουλιάξει” από κόσμο. Στις 9 το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου οι Stavento μαζί με τη Σοφία Κουρτίδου θα βρίσκονται στο Νομαρχείο στην παραλία της πόλης.

Η συναυλία διεξάγεται στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Via Egnatia, από τις 18 Αυγούστου έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2016, με πληθώρα πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Ειδικότερα, στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 3 και την Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Το Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου, στις 10:00, με σημείο εκκίνησης το Open Mall info kiosk στη Λεωφόρο Δημοκρατίας (μπροστά στη Eurobank) στην Αλεξανδρούπολη διοργανώνεται Παιχνίδι – Δραστηριότητα για μικρούς και μεγάλους με την ονομασία «Κυνήγι θησαυρού Via Egnatia», σε συνεργασία με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, στην Αλεξανδρούπολη, θα πραγματοποιηθούν στις 19:00, εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας με θέμα την αρχαία και σύγχρονη Εγνατία Οδό που διέρχεται στην περιοχή του Έβρου σε συνεργασία με το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας, και στις 20:00 επίδειξη πολεμικών βυζαντινών τεχνών από τους «Κορύβαντες».
Το πρόγραμμα της ημέρας ολοκληρώνεται με συναυλία από το αγαπημένο συγκρότημα, από την Αλεξανδρούπολη, που διαπρέπει σε όλη τη χώρα, τους «STAVENTO». Ώρα έναρξης 21:00. Μαζί τους θα είναι η Σοφία Κουρτίδου.

Διαβάστε ακόμη  Η κακοκαιρία «Δωροθέα» έγινε...«Εμίλ» - Πότε θα ξεκινήσουν οι βροχές και οι καταιγίδες

Την Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου 16 χιλιομέτρων, με την επωνυμία: «VIA EGNATIA RUN» και δωρεάν συμμετοχή για όλους. Η διαδρομή διεξάγεται κυρίως σε ασφάλτινο επαρχιακό και παλαιό εθνικό οδικό δίκτυο και μικρό μέρος σε αγροτικό οδικό δίκτυο. Η αφετηρία είναι στο αρχαιολογικό μνημείο «Χάνα», στα Λουτρά Τραϊανούπολης, όπου διασώζεται μέρος της αρχαίας Εγνατίας Οδού, και ο τερματισμός στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη. Η διαδρομή είναι χαμηλής δυσκολίας, χωρίς έντονες υψομετρικές διαφορές, με στόχο οι δρομείς να κινούνται παράλληλα και το δυνατόν πλησιέστερα της αρχαίας Εγνατίας Οδού.

Ο αγώνας αποτελεί σημείο αναφοράς του Φεστιβάλ, καθώς «αναβιώνει» μέσω του αθλητισμού και προσεγγίζει τμήμα της διαδρομής που ένωσε στο παρελθόν την Κωνσταντινούπολη με τη Ρώμη, εμπορικά, οικονομικά, πολιτισμικά.

Οι δηλώσεις συμμετοχής – εγγραφές των αθλητών/-τριών θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 2/9/2016, με τους εξής τρόπους:
1) Ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: www.peevrou.eu, επιλέγοντας το banner του αγώνα.
2) Αυτοπροσώπως στο Κεντρικό Κτίριο Διοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Καραολή & Δημητρίου 40, Αλεξανδρούπολη, 5ος όροφος, γραφείο 2, εργάσιμες ημέρες και ώρες 9:00 – 14:00.
3) Αυτοπροσώπως στο Στάδιο Φώτης Κοσμάς (γραφείο στίβου ΜΓΣ Εθνικού): καθημερινά 11:00–13:00 & 18.00-20.00