Αργά το βράδυ της Κυριακής το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαμοθράκης, κινητοποιήθηκε άμεσα, έπειτα από κλήση στην γραμμή Έκτακτης Ανάγκης 112 για μία τουρίστρια που αγνοούνταν στο ακριτικό νησί της Σαμοθράκης.

Συγκεκριμένα το βράδυ της Κυριακής 17/7/2022 και ώρα (23:10) το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο ειδοποιήθηκε μέσω του 112 για γυναίκα που είχε χάσει τον προσανατολισμό της σε δύσβατη περιοχή κοντά στην κορυφή του βουνού Σάος.

Αμέσως κοινοποιήθηκε το Πυροσβετικό Κλιμάκιο Σαμοθράκης για την ανεύρεση της 32χρονης γυναίκας ημεδαπής καταγωγής, που αγνοούνταν.

Μετά από τρεις ώρες περίπου συνεχών ερευνών, εντοπίστηκε από τους άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο.

Διαβάστε ακόμη  «Τοπία στην Πόλη.»

Να τονιστεί ότι στα δύσβατα μονοπάτια και στα σημεία που κρίνονται επικίνδυνα για ανάβαση, υπάρχουν προειδοποιητικές σημάνσεις που ενημερώνουν τους επισκέπτες για την επικινδυνότητα των σημείων. Ωστόσο, αυτές οι προειδοποιητικές σημάνσεις συχνά αγνοούνται, καθώς και οι συστάσεις των τοπικών αρχών αλλά και των κατοίκων, που διαρκώς επαναλαμβάνουν σε επισκέπτες του νησιού της Σαμοθράκης, ότι η εξερεύνηση των τοπίων αυτών και η διέλευση των δύσβατων αυτών μονοπατιών, δεν για εκείνους που δεν τα γνωρίζουν, είτε θα πρέπει λοιπόν να αποφεύγεται η διέλευση τους, είτε θα πρέπει να γίνεται πάντα με οδηγό κάποιον έμπειρο γνώστη αυτών των μονοπατιών.

Φωτογραφία: e-evros.gr