Ορεστιάδα: Άφηναν την ανήλικη κόρη τους να ζητιανεύει…

Ανατριχίλα προκαλεί η ανακοίνωση της αστυνομίας για περιστατικό που συνέβη πριν 2 ημέρες στην Ορεστιάδα. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, συνελήφθησαν στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορεστιάδας, δύο ημεδαποί, ένας 28χρονος και μία 29χρονη, διότι παρέλειψαν να εμποδίσουν από την επαιτεία την ανήλικη κόρη τους.

Οι 2 «γονείς» είχαν αφήσει την κόρη τους να ζητιανεύει (άγνωστο αν την είχαν ωθήσει και στην πράξη αυτή).

Στοιχεία που προβληματίζουν για την χώρα μας

Χώρα προορισμού πληθυσμών Ρομά από την Αλβανία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία αποτελεί η Ελλάδα, με σκοπό την εμπορία παιδιών που παίρνει τη μορφή της επαιτείας, των μικροκλοπών και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία της εθνικής έκθεσης που διεξήγαγε το Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής σε συνεργασία με δημόσιους αλλά και μη κυβερνητικούς φορείς.

Διαβάστε ακόμη  ΜέΡΑ25: Επιτρέπουν πάλι το κυνήγι όλων των ζώων που απέμειναν στον καμένο Έβρο

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερα παιδιά στην Ελλάδα βρίσκονται στους δρόμους και επαιτούν είτε για χρήματα είτε για φαγητό. Συνήθως είναι μικρά παιδιά, ρακένδυτα, καταβεβλημένα, τα οποία πουλάνε χαρτομάντηλα, σκουπίζουν μπαρμπρίζ αυτοκινήτων ή απλά εκτείνουν το χέρι τους περιμένοντας κάποιος να τα λυπηθεί. Πίσω από αυτή την κατάσταση βρίσκονται τις περισσότερες φορές οι ίδιοι οι γονείς, οι οποίοι είναι επαγγελματίες <<ζητιάνοι>> και έχουν υιοθετήσει αυτό τον παρασιτικό τρόπο ζωής ή μεγάλα κυκλώματα διακίνησης ανηλίκων, με απώτερο σκοπό και στις δύο περιπτώσεις την οικονομική εκμετάλλευση των παιδιών με οποιοδήποτε κόστος.