Καμία πρόθεση βιασμού και απομόνωσης δεν υπήρξε στο ΚΥΤ Φυλακίου της Ορεστιάδας, αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του evrosonline.gr, αναφορικά με το περιστατικό που σημειώθηκε χθες, με την πρόθεση διαμαρτυρίας ανήλικων μεταναστών που κρατούνται στη δομή του Έβρου εδώ και πολλούς μήνες.

Ειδικότερα, χθες Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, τρεις ανήλικες πρόσφυγες ζήτησαν να επισκεφθούν το ιατρείο του ΚΥΤ, όπως προβλέπεται και αφού εξετάσθηκαν αρνήθηκαν να επιστρέψουν στις πτέρυγες που φιλοξενούνται ως διαμαρτυρία για τον εγκλεισμό τους στη δομή.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πηγές του evrosonline.gr, το ΚΥΤ Φυλακίου φιλοξενεί τους τελευταίους μήνες περισσότερους από 140 ασυνόδευτους ανηλίκους, τα αιτήματα ασύλου όπως και αυτά της νόμιμης διαμονής των οποίων έχουν «παγώσει» για άγνωστους λόγους.

Διαβάστε ακόμη  Θεατρική παράσταση "Εγώ η Λένγκω"

Όπως λένε και οι ίδιοι «δεν υπάρχουν μέσα πίεσης» στους ιθύνοντες «οι φωνές μας δεν ακούγονται»!

Μετά την εξέτασή τους, τα τρία παιδιά έδειξαν απροθυμία να επιστρέψουν στις πτέρυγες κλειδώνοντας την πόρτα του ιατρείου μαζί με τη νοσηλεύτρια.

Το περιστατικό έλαβε τέλος με την παρέμβαση αστυνομικών δυνάμεων, ωστόσο αξίζει να αναφερθεί πως η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη δομή φιλοξενίας είναι αποτέλεσμα της υποστελέχωσης αλλά κυρίως των υπεράριθμων φιλοξενούμενων σε αυτή.

Για το εν λόγω περιστατικό αναμένουμε την επίσημη εκδοχή των γεγονότων από τις υπηρεσίες του ΚΥΤ Φυλακίου της Ορεστιάδας.