Ορεστιάδα: Κουνούπια – Δικαιολογημένη η αγανάκτηση των κατοίκων, δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας

Δικαιολογημένα θεωρεί τα παράπονα των κατοίκων ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Βασίλης Λούρμπας αναφορικά με την έντονη παρουσία των κουνουπιών στην περιοχή.

Αυτό όμως, όπως σπεύδει να διευκρινίσει, οφείλεται στις πολλές βροχοπτώσεις που είχαμε το τελευταίο χρονικό διάστημα ο οποίες στάθηκαν εμπόδιο στους προγραμματισμένους ψεκασμούς με αποτέλεσμα σμήνη κουνουπιών να εμφανίζονται σε κάποιες περιοχές δυσκολεύοντας  την ζωή των κατοίκων.

Ορεστιάδα: Κουνούπια – Δικαιολογημένη η αγανάκτηση των κατοίκων, δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας

Στο νομό Έβρου όπως δήλωσε ο  κ Λούρμπας, έντονο πρόβλημα εμφανίζεται στις περιοχές Αλεξανδρουπόλεως κοντά στο Αεροδρόμιο όπου τα νερά είναι πολλά και στην περιοχή Σουφλίου όπου εκεί τους ζητούν να μην προχωρήσουν σε ψεκασμούς εξαιτίας της εκτροφής κουκουλιών.

Διαβάστε ακόμη  H Ένωση Γονέων Δήμου Αλεξανδρούπολης καταδικάζει οποιαδήποτε κακοποιητική τακτική

Πρόβλημα επίσης στους ψεκασμούς δημιουργούν και οι άνεμοι, αφού αν έχει πάνω από 3 μποφόρ το ελικόπτερο δεν μπορεί να ψεκάσει, ούτε και σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από κατοικημένες περιοχές οπότε δεν υπάρχει αποτέλεσμα στο πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας στο τέλος της εβδομάδας αρχίζουν οι ακμαιοκτονίες όπως επίσης θα συνεχισθούν οι ψεκασμοί στις προνύμφες με αυξημένη όπως αποφασίσθηκε την δοσολογία των φαρμάκων για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός επίσης ότι δεν έχει παρουσιασθεί μέχρι στιγμής κανένα κρούσμα του Δυτικού Νείλο.

Ακούστε όσα είπε εδώ:

Πηγή: ΕΡΤ – Ορεστιάδας