Ορεστιάδα/Μαρία Γκουγκουσκίδου : Η Δημοτική Αρχή αρνείται να συμβάλλει στην ανάσχεση του παρόντος κύματος διάδοσης του κορωνοϊού, το οποίο ειδικά στον Δήμο μας είναι έντονα ανησυχητικό και απειλητικό.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καλέσαμε τη δημοτική αρχή να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανάσχεση του παρόντος κύματος διάδοσης του κορωνοϊού, το οποίο ειδικά στον Δήμο μας είναι έντονα ανησυχητικό και απειλητικό. 

Με δεδομένο το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 400 ενεργά κρούσματα στον Δήμο Ορεστιάδας και τα αποτελέσματα των χθεσινών rapid test έδειξαν δείκτη θετικότητας 15%, με δεδομένο επίσης το γεγονός ότι το ποσοστό των πλήρως εμβολιασθέντων στον Δήμο Ορεστιάδας είναι κατώτερο του ποσοστού 51% του Νομού Έβρου, δεν είναι δυνατόν ο Δήμος να μένει απαθής και αμέτοχος.

Καλέσαμε λοιπόν τη δημοτική αρχή σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες κρατικές και τοπικές ιατρικές υπηρεσίες να οργανώσει καμπάνια ενημέρωσης για τα οφέλη του εμβολιασμού, καθώς και επιτόπιους εμβολιασμούς τόσο σε καφενεία και χώρους συνάθροισης στις τοπικές κοινότητες του Δήμου μας, όσο και σε περιθωριοποιημένες γειτονιές του Δήμου, που δεν έχουν άμεση και συνεχή πρόσβαση στην ενημέρωση και σε ιατρικές υπηρεσίες, όπως π.χ. οι γειτονιές των Ρομά.

Διαβάστε ακόμη  Νοίκιασε και αξιοποιεί το πρώην εργοστάσιο Μαίλη στην ΒΙ.ΠΕ Αλεξανδρούπολης, που σε ο Όμιλος Κοπελούζου

Δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος αποδείχθηκε για άλλη μία φορά κατώτερος των περιστάσεων. Αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη του και την υποχρέωσή του να συμβάλει με τις υπηρεσίες του Δήμου στην καταπολέμηση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που μαστίζει τον κόσμο μας, τη χώρα μας, αλλά, όπως φαίνεται, μαστίζει ιδιαίτερα και τον Δήμο μας. 

Επιβεβαιώνεται η πεποίθησή μας ότι αυτόν τον δήμαρχο και αυτή τη δημοτική αρχή χαρακτηρίζουν η αδυναμία να αντιληφθούν την κρισιμότητα των προβλημάτων και των καταστάσεων που αντιμετωπίζουν οι δημότες και η άρνηση να ενεργήσουν όταν δεν έχουν κάτι να κερδίσουν, έστω σε επικοινωνιακό επίπεδο. 

Ορεστιάδα 23 Νοεμβρίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ

Η επικεφαλής

Μαρία Γκουγκουσκίδου