Ορεστιάδα: Για ασελγείς πράξεις και προσέγγιση ανηλίκου μέσω του διαδικτύου στον ανακριτή ο νεαρός στρατιωτικός – Έλαβε προθεσμία από τις Αρχές για να απολογηθεί μέχρι την Πέμπτη

Με τις κατηγορίες των ασελγών πράξεων σε βάρος ανηλίκου καθώς και της προσέγγισης ανηλίκου μέσω του διαδικτύου, ο στρατιωτικός από την Ορεστιάδα οδηγήθηκε την Τρίτη 4 Απριλίου, στον Ανακριτή του Στρατοδικείου Ξάνθης

Η υπόθεση αφορά συγκεκριμένα το περιστατικό του Σαββάτου, κατά το οποίο συνελήφθησαν, τόσο ο στρατιωτικός, όσο και ο ανήλικος όπως στην εγκαταλειμμένη περιοχή των αποθηκών πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού Ορεστιάδας. Ο στρατιωτικός μετά από τηλεφωνική κλήση προς στον ανήλικο, τον κάλεσε στην απομονωμένη περιοχή των αποθηκών, με σκοπό σύμφωνα με πληροφορίες, την πραγματοποίηση κάποιου ερωτικού ραντεβού. Επιπλέον κατά την συνάντηση του στρατιωτικού με τον ανήλικο, ο ανήλικος αποπειράθηκε να ληστέψει τον νεαρό στρατιωτικό, ο οποίος υπέστη σωματικές βλάβες.

Στο μεταξύ ο ανήλικος που πέρασε χθες το μεσημέρι την πόρτα του Ανακριτή στην Ορεστιάδα, αφέθηκε ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Την προθεσμία για να απολογηθεί μέχρι την Πέμπτη στον Στρατιωτικό Εισαγγελέα της Ξάνθης, έλαβε ο νεαρός στρατιωτικός, ο οποίος κατηγορείται για την διάπραξη δύο σοβαρότατων αδικημάτων, προς τον ανήλικο ηλικίας μόλις 14,5 χρονών, με το ένα εξαυτών να είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, συγκεκριμένα αυτά των ασελγών πράξεων σε βάρος ανηλίκου και της προσέγγισης του ίδιου του ανηλίκου μέσω διαδικτύου.

Ο νεαρός στρατιωτικός κρατείται μέχρι την στιγμή της απολογίας του, χωρίς ωστόσο να θεωρείται προσωρινά κρατούμενος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αυτό που φαίνεται να υποστηρίζει η πλευρά του νεαρού στρατιωτικού, μέσω του συνηγόρου υπεράσπισης του, είναι ότι υπάρχει μια κάποια αντίφαση, ανάμεσα σε όσα έχουν γραφτεί σχετικά με την υπόθεση, αφού όπως προέκυψε κατά την διάρκεια της Ιατροδικαστικής εξέτασης του ανηλίκου στην Αλεξανδρούπολη, δεν υφίσταται το αδίκημα του βιασμού, γεγονός το οποίο αποδείχθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ

Φωτογραφία Άρθρου: ertnews.gr