Ορεστιάδα: Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά  

Με τον Έβρο να βρίσκεται στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη, το επιδημικό κύμα φαίνεται να δυναμώνει με σταθερούς ρυθμούς, παρασύροντας ολοένα και περισσότερα παιδιά στο πέρασμά του. Συγκεκριμένα, η προσοχή πλέον στρέφεται κυρίως στα κρούσματα που ανακοινώνονται στον δήμο Ορεστιάδας, τα οποία αφορούν κυρίως νεαρές ηλικίες.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ThessToday.gr, έντονη ανησυχία επικρατεί στον δήμο Ορεστιάδας, καθώς έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα, μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σε παιδικά δημοτικού και γυμνασίου, αλλά και σε γονείς, όπου σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι περισσότεροι είναι εμβολιασμένοι. Συγκεκριμένα, μόλις χθες, προέκυψαν κρούσματα και σε σχολική μονάδα στα Δίκαια, όπου εντοπίστηκαν σε δύο μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δικαίων, όπως επίσης και σε μία δασκάλα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το Δημοτικό Σχολείο Δικαιών, συνεχίζει την λειτουργία του, αφού πραγματοποιήθηκαν rapid tests σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Η μεγαλύτερη διασπορά και εξάπλωση του ιού, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το ThessToday.gr, φαίνεται να οφείλεται στο άνοιγμα των σχολείων, αλλά και στις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών και των γονέων. Συγκεκριμένα, αυτή την εβδομάδα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, εντοπίστηκαν την Δευτέρα σε 126 rapid test 9 κρούσματα με διάμεση ηλικία τα 15 έτη, την Τρίτη σε 89 rapid test, εμφανίστηκαν θετικά τα 5 με μέση ηλικία τα 22 έτη, και την Τετάρτη σε 157 ελέγχους, ο θετικός αριθμός κρουσμάτων ήταν 9, με μέση ηλικία τα 18 έτη. Αξίζει να σημειωθεί πως την προηγούμενη εβδομάδα, παρατηρήθηκαν 11 θετικά κρούσματα, σε παιδιά σε μόλις μία ημέρα.

Διαβάστε ακόμη  Περιοδεία – παρωδία Σταϊκούρα στον Έβρο με αναμάσημα βαλτωμένων έργων

«Ελεγχόμενη η κατάσταση στα σχολεία, ανησυχούμε για τις παρελάσεις»

Το ThessToday.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας, Νίκο Νικολαΐδη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως υπήρξαν κρούσματα σε παιδιά, το διάστημα της έναρξης των σχολικών μονάδων, ενώ πλέον η κατάσταση φαίνεται να είναι ελεγχόμενη, με τα παιδικά κρούσματα να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο όπως και της υπόλοιπης χώρας. «Ανησυχούμε πάρα πολύ βέβαια, για το θέμα των παρελάσεων που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα, γιατί στα σχολεία κρατάμε αποστάσεις, ενώ στην παρέλαση πρέπει να γίνουμε όλοι μία ομάδα, και αυτό προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό. Στα σχολεία, υπάρχει μεγάλη προσοχή για την διασπορά του κορωνοϊού, ακολουθούμε τα μέτρα κατά γράμμα, καθώς ασχολούμαστε με παιδιά, και τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη, το ποσοστό εμβολιασμών στους εκπαιδευτικούς στον δήμο Ορεστιάδας φαίνεται να είναι αρκετά υψηλό, χωρίς να αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των παιδιών. «Οι εμβολιασμοί στους εκπαιδευτικούς ξεπερνάνε σε ποσοστό ακόμη και αυτό των υγειονομικών στην Ορεστιάδα. Οι εκπαιδευτικοί σε συντριπτικό ποσοστό έχουν εμβολιαστεί».

Ερωτηθείς για τον εμβολιασμό των παιδιών, ο ίδιος σημείωσε πως το ποσοστό παραμένει χαμηλό, καθώς επιτρέπεται να εμβολιαστούν μόνο τα παιδιά της 6ης δημοτικού. «Δεν θεωρώ πως έχουμε προχωρήσει σε αυτό το επίπεδο ακόμη, ίσως σε παιδιά μεγαλύτερων τάξεων να πραγματοποιούνται περισσότεροι εμβολιασμοί».

thesstoday.gr