Επικίνδυνη για την ασφάλεια των παιδιών παιδική χαρά στην Ορεστιάδα

Την αγανάκτηση των γονέων της Ορεστιάδας προκαλεί εικόνα παιδικής χαράς. Εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας, όπως τονίζουν οι ίδιοι.

Κούνιες και τραμπάλες σπασμένες, σάπια και σπασμένα σανίδια, καρφιά που προεξέχουν, σκουριασμένα σίδερα είναι η εικόνα που αντικρίζει κάποιος που θα επισκεφτεί παιδική χαρά της Ορεστιάδας.

Όπως αναφέρουν οι αγανακτισμένοι γονείς, στο διαδίκτυο οι περισσότερες παιδικές χαρές στην πόλη της Ορεστιάδας βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, με αποτέλεσμα να φοβούνται να αφήσουν τα παιδιά τους να παίξουν ανέμελα, σε ένα χώρο που απευθύνεται σε παιδιά.

Μη ξεχνάμε πως η παιδική χαρά, πρέπει όπως δηλώνει και το όνομά της να φέρνει χαρά στους λιλιπούτειους πολίτες και να είναι ασφαλής γι’ αυτούς.

Υπενθυμίζουμε πως κάθε παιδική χαρά λειτουργεί με ευθύνη του οικείου δήμου, ο οποίος οφείλει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία της.

Διαβάστε ακόμη  Στηρίζει την καταστροφική απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο των τελωνείων ο Χ.Μέτιος

Εάν υπάρξει κάποιο ατύχημα σε παιδική χαρά που δεν είναι σφραγισμένη ο δήμος δεν αποποιείται την ευθύνη του με την τοποθέτηση πινακίδας στην οποία αναγράφεται ότι η χρήση της γίνεται με ευθύνη των γονέων.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών εάν ο δήμος κρίνει πως μια παιδική χαρά είναι ακατάλληλη οφείλει να τη σφραγίζει ο ίδιος άμεσα ή να αποξηλώσει τα επικίνδυνα παιχνίδια. «Κατά συνέπεια, σε περίπτωση ατυχήματος σε παιδική χαρά, η οποία είναι σφραγισμένη και είναι προσβάσιμη στο κοινό, ο οικείος δήμος ουδόλως αποποιείται την ευθύνη του με την τοποθέτηση πινακίδας στην οποία αναγράφεται ότι η παιδική χαρά δεν διαθέτει πιστοποίηση και η χρήση της γίνεται με ευθύνη των γονέων ή των συνοδών των ανηλίκων»

Ελπίζουμε πως ο Δήμος θα επιληφθεί άμεσα του θέματος και πως θα επανέλθουν σύντομα τα γέλια και τα παιχνίδια στις παιδικές χαρές της Ορεστιάδας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες παρακάτω: