Ορεστιάδα / Υπεγράφη η σύμβαση του έργου κατασκευής υπόγειου δικτύου άρδευσης στις γεωτρήσεις

Υπογράφηκε εχθές (29/09) από τον δήμαρχο Ορεστιάδας, η σύμβαση του έργου κατασκευής υπόγειου δικτύου άρδευσης στις γεωτρήσεις του αγροκτήματος Οινόης-Σάκκου.

Το έργο αφορά 35 γεωτρήσεις της συγκεκριμένης περιοχής, από τις οποίες αρδεύονται 14.800 στρέμματα που καλλιεργούνται από περισσότερους από 300 παραγωγούς-μέλη του ΤΟΕΒ Ωοειδούς. Το υπόγειο δίκτυο που θα κατασκευαστεί θα έχει συνολικό μήκος 39,2 χιλιομέτρων, θα έχει αντιπληγματική προστασία και σύστημα εξορθολογισμού μεταξύ παροχής άντλησης και ζήτησης.

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 2,2 εκ. ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο.
Η αποπεράτωσή του προβλέπεται σε 18 μήνες.  Όπως σημειώνει ο δήμος Ορεστιάδας στην ανακοίνωση υπογραφής της σύμβασης, με το έργο αυτό «ολοκληρώνεται η διαγωνιστική διαδικασία και των τριών μεγάλων έργων υπογειοποίησης 99 γεωτρήσεων και αντικατάστασης των  επιφανειακών δικτύων άρδευσης στον κάμπο Ωοειδούς Ορεστιάδας ( περιοχές Κλεισσούς – Οινόης – Σάκκου – Σαγήνης), εξυπηρετώντας συνολική επιφάνεια 40.000 στρεμμάτων  με ωφελούμενους πλέον των 800 παραγωγών, συνολικού προϋπολογισμού 6.140.000,00 €». Η δημοτική αρχή επισημαίνει, τέλος, ότι «η προσπάθεια στήριξης της τοπικής αγροτικής οικονομίας συνεχίζεται, με έργα που θα επιφέρουν σημαντικά οφέλη στους αγρότες της περιοχής». 

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη: Με σπουδαίες διακρίσεις επέστρεψαν από δυο διεθνείς διαγωνισμούς ρομποτικής τα παιδιά της Ρομποτεχνολογίας!

Ertnews