148 πυροσβέστες, 29 οχήματα και 10 ομάδες πεζοπόρων συνεχίζουν και σήμερα άοκνα το δύσκολο έργο τους, προκειμένου η φωτιά που χθες αναστάτωσε τους κατοίκους στον οικισμό Αρίστηνο του Δήμου Αλεξανδρούπολης, να κατασβεστεί πλήρως.

Οριοθετημένη και με ενεργά μέτωπα μικρής έντασης είναι πλέον η πυρκαγιά που ξέσπασε εχθές το μεσημέρι σε δασική έκταση στον οικισμό Αρίστηνο του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Πολύ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με την χρήση επίγειων και εναέριων μέσων, επιχειρούσαν εχθές (14/07), για πολλές ώρες εχθές προκειμένου να οριοθετηθεί το μέτωπο της φωτιάς στο Αρίστηνο.

Στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά παραμένουν σήμερα, σε πλήρη επαγρύπνιση και επιχειρούν 148 πυροσβέστες, 29 οχήματα και 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, που συνεχίζουν την δύσκολο έργο τους με στόχο την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Διαβάστε ακόμη  Τεράστια «μάχη» με τις φλόγες στη Θάσο να οριοθετηθεί το πύρινο μέτωπο στην που αναζωπυρώθηκε ένα 24ωρο αφού είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Οι πρώτες εκτίμησεις για την έκταση που καταστράφηκε εξαιτίας της φωτίας είναι πως πρόκειται για περίπου 450 στρέμματα δάσους και 100 στρέμματα χορτολιβαδικά.

Στην περιοχή επίσης εξαιτίας της πυρκαγιάς καταστράφηκαν κάποια μαντριά, ζώα, μελίσσια, αποθήκες και δύο τουλάχιστον αγροτικά μηχανήματα.

Τα παιδιά που φιλοξενούνται στο παιδικό χωριό SOS, απομακρύνθηκαν εχθές, για προληπτικούς λόγους και πρόκειται να επιστρέψουν σήμερα, εκτός απροόπτου.