Οριστικά στην ΤΕΚΑΛ το έργο ολοκλήρωσης του Περιφερειακού Αλεξανδρούπολης

Οριστικά στην ΤΕΚΑΛ το έργο ολοκλήρωσης του Περιφερειακού Αλεξανδρούπολης. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με απόφαση του ενέκρινε το Πρακτικό Ελέγχου ∆ικαιολογητικών Κατακύρωσης «προσωρινού αναδόχου» της Επιτροπής ∆ιαγωνισµού. Η μεγάλη ελληνική τεχνική εταιρεία αναλαμβάνει το έργο με ποσοστό έκπτωσης 27,81%.

Τώρα το επόμενο βήμα είναι η συγγραφή της σύμβασης, η αποστολή της προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, η παρουσίαση στη Βουλή και τελικά η υπογραφή της.  Πρόκειται για ένα σημαντικό οδικό έργο που ολοκληρώνει τον Περιφερειακό Αλεξανδρούπολης ο οποίος παρέμενε ημιτελής εδώ και αρκετά χρόνια. Παράλληλα συνδέεται με το λιμάνι της πόλης το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης.

Ο διαγωνισμός και οι εκπτώσεις

Στον διαγωνισμό της 5ης Αυγούστου συμμετείχαν 4 εταιρείες ενώ στις 7 άνοιξαν οι προσφορές. Να θυμίσουμε πως οι άλλες τρεις εταιρείες ήταν: η  ΕΚΤΕΡ με 26,66%, τρίτη η ΙΝΤΡΑΚΑΤ με 22,11 και τέταρτη η  ΑΚΤΩΡ με 21,20% .

Και σε αυτόν τον διαγωνισμό παρατηρούμε πως οι εκπτώσεις έχουν πάψει να είναι σε υπερβολικά επίπεδα. Σε αυτό έχει συντελέσει πέρα από τον νέο νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις και οι μεγάλες ανατιμήσεις στις τιμές των πρώτων υλών που έχουν θορυβήσει την κατασκευαστική κοινότητα. Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό η πρώτη με την τέταρτη προσφορά έχουν διαφορά μόλις 6,5 ποσοστιαίων μονάδων, πράγμα που κύκλοι της αγοράς το μεταφράζουν ως εξορθολογισμό των εκπτώσεων και εκλογίκευση  των προσφορών.

Διαβάστε ακόμη  Ανεμογεννήτριες στα καμένα: Μία νέα επιτυχία του «επιτελικού κράτους» της ΝΔ

Το πρώτο βήμα του διαγωνισμού

Η ΤΕΚΑΛ αποκτά ακόμα ένα σημαντικό οδικό  έργο  και επεκτείνει το ανεκτέλεστο της. Η εταιρεία έχει αναλάβει μεταξύ άλλω τον Περιφερειακό Κατερίνης και τη Μαρίνα Ναυπλίου ενώ κορωνίδα είναι το έργο της επέκτασης του προβλήτα κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά. Την βλέπουμε επίσης παρούσα σχεδόν σε όλα τα έργα μεσαίου προϋπολογισμού να δίνει τη μάχη της απέναντι στους μεγάλους ομίλους της χώρας.

Το κόστος του έργου είναι 36 εκατ. ευρώ με το ΦΠΑ. Αναθέτουσα Αρχή είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.  Το έργο είναι μία σταθερή διεκδίκηση των φορέων της περιοχής καθώς με την υλοποίηση του βελτιώνεται η πρόσβαση προς το λιμάνι της περιοχής.

Ypodomes.gr