Ορκίστηκαν χθες στη «βραχύβια» Βουλή και οι Εβρίτες Βουλευτές

Με παρόντες την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, ορκίστηκε το απόγευμα της Κυριακής 28 Μαϊου, η νέα αλλά σύντομη σε διάρκεια, Βουλή των Ελλήνων της ΙΘ’ Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Περιόδου, η οποία προέκυψε μετά τις εθνικές εκλογές της 21ης του Μάη

Η πανηγυρική εναρκτήρια συνεδρίαση της νέας Βουλής των Ελλήνων, πραγματοποιήθηκε με προεδρεύοντα τον Α’ αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη και από τους τέσσερις προσωρινούς γραμματείς, οι οποίοι είναι οι και οι νεότεροι ηλικιακά βουλευτές ανά κόμμα.

Ο κ. Κακλαμάνης, αφού ανέγνωσε την Ημερήσια Διάταξη, κατέθεσε στα Πρακτικά της Βουλής, τα ονόματα των 300 βουλευτών που εκλέχθηκαν και έκανε γνωστό στο Σώμα της Βουλής, τις επιστολές που έχουν αποσταλθεί στο Προεδρείο, από τους Πολιτικούς Αρχηγούς, σχετικά με το ποια από τις τρεις βουλευτικές έδρες στις οποίες εκλέχθηκαν, επέλεξαν να διατηρήσουν. Στην συνέχεια, καλώντας τον προσωρινό Α’ Γραμματέα της Βουλής να συνοδεύσει στην Αίθουσα της Ολομέλεια τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, τελέσθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός.

Ο κ. Κακλαμάνης, κάλεσε όσους από τους βουλευτές επιθυμούν να εγερθούν και παρουσία του Αρχιεπισκόπου και της Αρχιερατικής ακολουθίας του, να δώσουν τον όρκο που προβλέπεται βάσει του άρθρου 59 του Συντάγματος. Εν συνεχεία ο κ. Κακλαμάνης κάλεσε τους μουσουλμάνους βουλευτές, να ορκιστούν στο Κοράνι και ακολούθως όσους βουλευτές επιθυμούν να δώσουν τον Πολιτικό Όρκο να εγερθούν.

Διαβάστε ακόμη  O ιδιαιτέρως ενισχυμένος Χατζηδάκης, ο γεωστρατηγικός FSRU Αλεξανδρούπολης, το ρουμανικό ενδιαφέρον και ο ινδικός “δάκτυλος” για το λιμάνι της Καβάλας

Ανάμεσα στους 300 βουλευτές που ορκίστηκαν, σε αυτήν την νέα αλλά σύντομη σε χρονική διάρκεια Βουλή, ορκίστηκαν και οι Εβρίτες Βουλευτές.

Καθένας από τους βουλευτές των κομμάτων, που εξελέγησαν στον Έβρο, θέλησε να ευχαριστήσει με έναν δικό του ιδιαίτερο τρόπο, τους πολίτες που με την ψήφο τους, τον τίμησαν.

Ακολουθούν, οι αναρτήσεις στα social media, των βουλευτών που εξελέγησαν στον Έβρο

Μενέλαος Μαλτέζος: Ονειρευτήκαμε μαζί και το όνειρο έγινε πραγματικότητα…

Ελπίζω να μην σας απογοητεύσω.

Επόμενη στάση οι κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Χρήστος Δερμεντζόπουλος: Στην τελετή ορκομωσίας της νέας Βουλής.

Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου στον Έβρο για την ανανέωση της εμπιστοσύνης.

Συνεχίζουμε μαζί τον αγώνα προς την κάλπη της 25ης Ιουνίου.

Σταύρος Κελέτσης: Επιστροφή στη Βουλή, για την πιο σύντομη θητεία της κατά τη Μεταπολίτευση.

Πάρης Παπαδάκης: Δέος, τιμή, ευθύνη.. αυτές είναι οι λέξεις που εκφράζουν όσα ένιωσα!!

Σήμερα πέρασα το κατώφλι του Κοινοβουλίου όχι μόνο με την οικογένεια μου, αλλά με όλο τον Έβρο που ήταν νοερά μαζί μου, και πάντα στην καρδιά μου!! Σήμερα μπήκε ουσιαστικά ο ΕΒΡΟΣ στην Βουλή!!