Ως 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για τους πληγέντες της Σαμοθράκης

Το επίδομα των 5.000 ευρώ δικαιούνται και οι κάτοικοι της Σαμοθράκης, μετά τη θεομηνία που έπληξε το νησί τον Σεπτέμβριο. Οι δικαιούχοι μπορούν ως τέλη Φλεβάρη 2018 να υποβάλουν την αίτηση προς τη διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας, αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτημένου ατόμου, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, ή σε γραφείο της εν λόγω διεύθυνσης που λειτουργεί για το σκοπό αυτό στους δήμους.

Μεταξύ των δικαιούχων του έκτακτου επιδόματος των 5.000 ευρώ ανά κατοικία και των 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση, είναι και οι κάτοικοι της Σαμοθράκης. Σύμφωνα με τον Θανάση Βίτσα, δήμαρχο του νησιού, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «οι επιτροπές καταγραφών ζημιών λειτούργησαν άμεσα από την επομένη της καταστροφής. Ενεργήσαμε άμεσα για την οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής και μάλιστα αυτή ορίστηκε όλο το νησί. Ο δήμος κατέθεσε αίτημα για πίστωση 45.000 ευρώ, καταγράφοντας 76 περιπτώσεις, παρά το αυστηρό πλαίσιο για την αναγνώριση των δικαιούχων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη  Παρά - Κολύμβηση: «Χάλκινος» ο Λεργιός στα 50μ. πεταλούδα στη Μαδέιρα

Τέλος, σημειώνεται πως απαραίτητη προϋπόθεση χορήγησης του επιδόματος είναι να έχει διενεργηθεί αυτοψία στην πληγείσα ιδιοκτησία, ενώ στην περίπτωση που αυτή δεν έχει πραγματοποιηθεί, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση καταγραφής των ζημιών που υπέστη η ιδιοκτησία τους, στη διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας, τηλ. 25510 41641.