ΟΣΕ και Καραμανλής υπόσχονται σύνδεση σιδηροδρομικής γραμμής με το αεροδρόμιο στην Αλεξανδρούπολη παρότι τα τελευταία 2 χρόνια η Θράκη είναι χωρίς τρένα

Στο έργο της ανάταξης και συντήρησης του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Σπύρος Πατέρας, στο 4ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών-ITC 2021. Μάλιστα κατά την ομιλία του αναφέρθηκε και στην Θράκη και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης καθώς «σχεδιάζεται η σύνδεση της σιδηροδρομικής γραμμής με το αεροδρόμιο στην Αλεξανδρούπολη».

Παρά τα σχέδια πάντως, η πραγματικότητα στη Θράκη εδώ και δύο χρόνια είναι ότι δεν έχει επιβατικά δρομολόγια τρένων. 

Ο κος Πατέρας αναφερόμενος στην συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου γενικότερα δήλωσε χαρακτηριστικά «σχεδιάζεται και μελετάται ένα εξαιρετικά κρίσιμο για τον Οργανισμό και τον σιδηρόδρομο γενικότερα, δεκαετές έργο, με συγχρηματοδότηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και ιδιωτικών κεφαλαίων, με σκοπό την μεθοδευμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων του δικτύου και την αναβάθμιση της αξιοπιστίας του. Το έργο αυτό, ύψους 1,2 δισ. ευρώ, έχει σύνθετες χρηματοδοτικά και λειτουργικά απαιτήσεις και ο Οργανισμός εργάζεται για την ωρίμανσή του».

Διαβάστε ακόμη  Οι ακρίτες του Έβρου στο πόδι για να βοηθήσουν την Τουρκία - «Πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι»

Μεταξύ άλλων περιοχών αναφερόμενος στην πρωτεύουσα του Νομού Έβρου είπε «[…]σχεδιάζεται η σύνδεση της σιδηροδρομικής γραμμής με το αεροδρόμιο στην Αλεξανδρούπολη, δημιουργώντας μια περαιτέρω δυναμική στη σύνδεση μέσω Ορμενίου με τα σύνορα με τη Βουλγαρία και την ανάπτυξη των εμπορευματικών μεταφορών στην περιοχή».

Xronos.gr