Όταν φυσάει στην Εγνατία, κάνε τον σταυρό σου…

Μείζον θέμα για την ασφάλεια των οδηγών που κινούνται σε συγκεκριμένα σημεία της Εγνατίας Οδού, σε όλη τη Θράκη, προκαλούν οι σφοδροί άνεμοι και η αδυναμία των αρμόδιων αρχών να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για τη διευθέτηση της κατάστασης. Μόλις πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα την Τρίτη 12/3, στο τμήμα Κομοτηνής-Ξάνθης, σημειώθηκε άλλη μία ανατροπή νταλίκας (!) ευτυχώς δίχως να υπάρξουν καραμπόλες ή ακόμη και θύματα.

Δεύτερη ανατροπή σε λιγότερο από μήνα

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Χρόνος», πρόκειται για τη δεύτερη ανατροπή νταλίκας σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα, με την ίδια αιτία, την επικράτηση θυελλωδών ανέμων και την έλλειψη μέτρων για την αποτροπή τέτοιου είδους ατυχημάτων. Αυτό που επισημαίνεται από τους οδηγούς είναι ότι παρατηρείται καθυστέρηση στην ανακοίνωση απαγόρευσης κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων επί της οδού, παρά το γεγονός ότι οι μετεωρολόγοι ενημερώνουν έγκαιρα για τέτοιου είδους φαινόμενα.
Το θέμα απασχολεί τη διοίκηση της Εγνατίας Οδού, ωστόσο, όπως παραδέχθηκε ο πρόεδρός της Απόστολος Αντωνούδης, δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση, αν και στο παρελθόν υπήρχαν σκέψεις για τοποθέτηση ανεμοπετασμάτων.

Διαβάστε ακόμη  “Αλλεργία” στη δημοσιότητα έχει ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης

«Είναι γνωστό το πρόβλημα, μας απασχολεί, αλλά δεν έχουμε καταλήξει ακόμη σε κάποια συγκεκριμένη λύση… Προς το παρόν, το μέτρο που εφαρμόζεται είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας στα συγκεκριμένα σημεία, για οχήματα άνω των 3,5 τόνων, όταν υπάρχουν ισχυροί άνεμοι».