Υπάρχουν δύο μορφές αγωνιστών κατά των χρυσωρυχείων.

Η μια μορφή είναι ο ανοικτός πόλεμος.

(βλέπε Λαμπάκη πάνω από 20 χρόνια).

Η άλλη μορφή είναι η δήθεν συμμετοχή στον ανοικτό αυτό πόλεμο, αλλά δυστυχώς κατά το φαινόμενο. π.χ ανεβάζουμε ένα πανό στο δημαρχείο με την ένδειξη ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ, αλλά πιο μπροστά αργούμε χαρακτηριστικά ν’ αναθέσουμε εντολή σε εξειδικευμένους επιστήμονες προκειμένου να προλάβουμε αρνητικές καταστάσεις.

Δυστυχώς άργησε ο κος Ζαμπούκης αρκετούς μήνες και μάλιστα χωρίς να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την υποχρέωση της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας να τοποθετηθεί με νέα απόφαση της εντός προθεσμίας σύμφωνα με την απόφαση του ΣΤΕ.

Θυμόσαστε τι έλεγε όταν το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο με ένα δήθεν πάλιτυπικό ψήφισμα όλο και όλο; ότι δεν είναι δικό μας ΘΕΜΑ αλλά των ΣΑΠΩΝ.

Ούτε αυτό κατάλαβε!!! Ότι δηλ. Σάπες και Πέραμα Αλεξανδρούπολης είναι αλληλένδετα.

Εάν λειτουργήσει το χρυσωρυχείο στις Σάπες είναι μονόδρομος και η λειτουργία χρυσωρυχείων στο Πέραμα Αλεξανδρούπολης.

Τότε στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητήσαμε μαζί με το τυποποιημένο ψήφισμα, να γίνει πρωτόκολλο συνεργασίας με το Δήμο Σαπών και την ΠΕΔ και έτσι υπήρξε μια ουσιαστική κοινητοποίηση που όμως άργησε να συμβεί.

Διαβάστε ακόμη  Όργιο ψεμάτων από τη ΝΔ Ροδόπης για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς: Ποια είναι η αλήθεια

Κι’ αυτό διότι η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια χωρίς ουσιαστική στήριξη, νομική εξειδικευμένη συμπαράσταση και την τεκμηριωμένη επιστημονικά άποψη μας,ΕΞΕΔΩΣΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ Δηλ. ΑΝΟΙΞΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΩΝ.

Ο κος Ζαμπούκης τσιμουδιά ακόμη και στην υποχρέωση που έχει για ενημέρωση.

Είπαμε θα καταστραφούμε κι’ αυτός θα λειτουργεί ως Πρόεδρος Ανώνυμης Εταιρείας χωρίς να λογοδοτεί και να λογαριάζει κανένα, φυσικά ούτε και το κυρίαρχο όργανο του Δήμου μας δηλ. το Δημοτικό Συμβούλιο, με το οποίο κρατήσαμε τους χρυσοθήρες πάνω από 20 χρόνια μακριά.

Τώρα στο ΣΤΕ έχουμε διπλό αγώνα αφού στους χρυσοθήρες προστέθηκε και η απόφαση της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας υπέρ των χρυσοθήρων.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ.

Αλεξανδρούπολη, 14.10.2022

Από την παράταξη

«Πόλη και πολίτες Βαγγέλης Λαμπάκης»