Outdoors living: 9 ιδέες για τη διακόσμηση της βεράντας σας

Η Άνοιξη μπήκε και επίσημα. Καιρός λοιπόν να αλλάξουμε διάθεση και να καθαρίσουμε το μπαλκόνι μας! Μήπως αισθάνεστε πως η βεράντα του διαµερίσµατός σας µοιάζει σαν χώρος αποθήκης επειδή είναι µικρή; Όταν νοικιάζετε ένα διαµέρισµα, είναι πάντα µια πρόκληση στο να αποφασίσετε τι να κάνετε µε τη βεράντα, µε αποτέλεσµα πολλοί, να µην τη διακοσµούν καθόλου ή απλά να τη χρησιµοποιούν ως αποθηκευτικό χώρο για διάφορα αντικείµενα. Ενώ µπορεί να φαίνεται δύσκολο στην αρχή, ακόµη και το µικρότερο µπαλκόνι µπορεί να µετατραπεί σε ένα ζεστό µέρος µε µερικά απλά καθίσµατα, όµορφα φυτά και µε λίγη φαντασία.

  [starlist]

  • Ένα τραπέζι σε έντονο χρώμα, ακόμα κι αν είναι μικρό σε μέγεθος, θα δώσει μια πινελιά ζωντάνιας στη βεράντα σας. Αν, μάλιστα, βάλετε δίπλα του ένα όμορφο πράσινο φυτό, θα καταφέρετε να φτιάξετε μια υπέροχη γωνία για να πίνετε τον καφέ σας κάθε πρωί.
  • Αν σας αρέσουν τα φυτά και τα λουλούδια, αλλά δεν έχετε πού να τα βάλετε, τότε δεν έχετε παρά να φτιάξετε έναν κάθετο κήπο. Ένας πρωτότυπος τρόπος για να τα καταφέρετε είναι να κρεμάσετε μικρά γλαστράκια στους τοίχους της βεράντας σας.
  •  Κι όμως αρκεί ένα ωραίο φωτιστικό για να δημιουργήσετε μια αίσθηση ζεστασιάς στην βεράντα σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στολίσετε τη βεράντα σας με απλή σειρά από φώτα και να κρεμάστε χρωματιστές, τριγωνικές σημαίες ή φιόγκους από το ταβάνι της.

  [/starlist]

 

3333

  [starlist]

  • Αν η βεράντα σας πάσχει μόνο από πλάτος κι όχι από μήκος, δεν έχετε παρά να τοποθετήσετε σε αυτήν ένα μακρόστενο πάγκο (ή παγκάκι). Πέρα από το γεγονός ότι θα κάνει το μπαλκόνι σας να φαίνεται μεγαλύτερο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το έπιπλο για να τοποθετήσετε σε αυτό τις γλάστρες σας ή άλλα διακοσμητικά αντικείμενα.
  • Χρησιμοποιήστε έπιπλα τα οποία διαθέτουν ράφια ή πολλούς αποθηκευτικούς χώρους (π.χ.βιβλιοθήκη). Ο λόγος; Μπορείτε να τα αξιοποιήσετε τα διαφορετικά επίπεδά τους για να τοποθετήσετε εκεί φυτά, κεριά κι άλλα αντικείμενα.
  • Για να κάνετε τη βεράντα σας να φαίνεται μεγαλύτερη από ό,τι είναι στην πραγματικότητα, δεν έχετε παρά να την καλύψετε με 1-2 λεπτά χαλάκια. Επιλέξτε δύο χαλιά με διαφορετικά μοτίβα να δημιουργήσετε ένα νοητό όριο μεταξύ τους.

  [/starlist]

 

4444

  [starlist]

  • Βρείτε το κατάλληλο έπιπλο και συγκεκριμένα ένα τραπέζι που διαθέτει κενό χώρο στο κέντρο τους. Αξιοποιήστε τον για να τοποθετήσετε σε αυτό μια γλάστρα και να φυτέψετε εκεί μερικά λουλούδια. Παράλληλα, θα έχετε αρκετό χώρο για να ακουμπήσετε σε αυτό τον καφέ ή τα βιβλία σας.
  • Δημιουργήστε ένα μίνι-κήπο. Μπορεί να μην έχετε τον χώρο για να δημιουργήσετε τον κήπο των ονείρων σας, αλλά κανείς δεν σας σταματάει από τον να τον θαυμάζετε σε… μικρογραφία. Γεμίστε ένα πιθάρι με χώμα (ή πέτρες) και τοποθετήστε σε αυτό λουλούδια και φυτά καθώς και έπιπλα – μινιατούρες!
  • Τοποθετήστε στα κάγκελα της βεράντας σας, κρεμαστές ζαρντινιέρες: καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο ενώ μπορείτε να τις θαυμάζετε ακόμα κι όταν δεν κάθεστε στη βεράντα σας.

  [/starlist]

 

5555

Καθίστε αναπαυτικά, χαλαρώστε και απολαύστε τη θέα!

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπος για να κάνετε τη βεράντα σας πιο άνετη, είναι να προσθέσετε µια ή δύο καρέκλες και ένα µικρό τραπέζι. Θα είστε σε θέση να απολαµβάνετε την παρέα των φίλων και να περνάτε ευχάριστα γενικά.

[box type=”success” ]Βάλτε φωτισµό στη βεράντα σας.[/box]

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνετε. Αν έχετε ηλεκτρικές πρίζες στη βεράντα σας, µπορείτε να προσθέσετε µια εξωτερική λάµπα ή ακόµα και ένα λαµπατέρ µε λάµπες χαµηλής ισχύος. Αν δεν έχετε διαθέσιµο ρεύµα στη βεράντα σας, τα κεριά είναι ένας υπέροχος τρόπος για να φωτίσετε τον χώρο. Απλά βεβαιωθείτε ότι κάθε φορά που φεύγετε από τη βεράντα, θα τα σβήνετε.

Βεβαιωθείτε, πως τα έπιπλα που θα βάλετε στη βεράντα σας, δεν θα εκτίθενται στις καιρικές συνθήκες. Μπορείτε να φτιάξετε ένα σκέπαστρο ή αν δεν θέλετε, σκεπάστε τα µε χοντρά και µεγάλα νάιλον.

5555

6666

7777

Αυτές ήταν 9 ιδέες για τη βεράντα σας! Δηµιουργικές ώρες εύχοµαι σε όλους τους φίλους του Alexpoli.gr!

/////////////////////////////////////////

#Ask Greg