Ούτε πετρέλαιο ούτε αυτοκίνητο για τους Συνοριακούς σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα

Χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης, χρήματα για τις επισκευές των οχημάτων και με ελλείψεις προσωπικού προσπαθούν οι συνοριοφύλακες σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα. Το διοικητικό συμβούλιο της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ μαζί με μέλη της Ένωσης Συνοριακών του Έβρου συνομίλησαν με τους συναδέλφους τους και ενημερώθηκαν για τα καθημερινά προβλήματά τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δ.Σ της Ομοσπονδίας:
Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων και κλιμάκιο της Ένωσης Συνοριακών Ν. Έβρου – ΕΣΥΦΝΕ πραγματοποίησε συναντήσεις την περασμένη βδομάδα στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας. Κατά την περιοδεία, επισκέφτηκε όλες τις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης, όπου συνομίλησε με συναδέλφους της οργανικής αλλά και ενισχυτικής δύναμης καταγράφοντας προβλήματα και ενημερώνοντας το προσωπικό για θέματα που το απασχολούν.
Αρχικώς, ενημέρωσε τους συναδέλφους για τις εξελίξεις σχετικά με το σχέδιο του ασφαλιστικού που προωθεί η Κυβέρνηση, αλλά και τις αποφάσεις στις οποίες προχώρησαν από κοινού η ΠΟΣΥΦΥ και το ΣΕΦΕΑΑ, για το ζήτημα.
Κατά τις επισκέψεις η ΠΟΣΥΦΥ αλλά και η Ένωση Συνοριακών Έβρου, δέχθηκε παράπονα για την αδυναμία πλέον των Υπηρεσιών να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης τόσο για τις Υπηρεσίες όσο και για τους κρατουμένους, αφού δεν εγκρίνονται τέτοια αιτήματα από το ΑΕΑ!. Αναφέρθηκαν προβλήματα για τις μη εγκρίσεις δαπανών για επισκευές οχημάτων, σε βαθμό τέτοιο που ο ενεργός στόλος των εν λόγο Υπηρεσιών περιορίζεται μόνο στα καινούργια λίγα οχήματα που τους παραδόθηκαν το περασμένο καλοκαίρι. Η κατάσταση του απαρχαιωμένου στόλου των οχημάτων τύπου van είναι τέτοια που δεν επιτρέπεται καν η κυκλοφορία τους στους δρόμους.
Κατά την επίσκεψη μας, στο επιχειρησιακό κέντρο της Βύσσας, η Ομοσπονδία διαπίστωσε ελλείψεις προσωπικού στο βαθμό που δυσκολεύει ιδιαίτερα την επιτήρηση μέσω των καμερών του χερσαίου τμήματος των συνόρων. Είναι λυπηρό, καθώς μέσα σε ένα χρόνο, απαξιώθηκε σε τέτοιο βαθμό που οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, το καθιστούν υποδεέστερο των δυνατοτήτων του.

Διαβάστε ακόμη  Ανάβει αύριο η Ολυμπιακή Φλόγα

Όλα αυτά τα σοβαρά προβλήματα αλλά και επιμέρους άλλα συναδέλφων, τέθηκαν στις συναντήσεις με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και με τους Αστυνομικούς Διευθυντές των Δ.Α. Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας.
Είναι προφανές , πως οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό στην περιοχή δεν αποτελούν πλέον μια έκτακτη ανάγκη. Ήδη από το 2010 πραγματοποιούνται εκατοντάδες αποσπάσεις αστυνομικών και πρώην σ/φ μηνιαίως στην περιοχή με αποτέλεσμα ο αριθμός αυτός να λείπει από τις οργανικές τους. Απαιτούνται νέες προσλήψεις συνοριακών φυλάκων για να καλυφθούν επιτέλους οι μόνιμες ανάγκες τις περιοχής.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων κατέστησε σαφές ότι θα πιέσει προς κάθε κατεύθυνση και στο τέλος θα φέρει προ των ευθυνών της την ηγεσία, για να δοθεί η πρέπουσα προσοχή σε όλα αυτά τα θέματα που συνεπάγονται εκτός από την ασφάλεια των συναδέλφων και την ασφάλεια της Χώρας .

Newsroom Alexpoli.gr