Στη θάλασσα να τον στείλεις, νερό δεν θα βρει. Πόσο μάλλον, αν έχουμε να κάνουμε με έναν πρωθυπουργό που την κυβερνητική θητεία του τη μετράει σε τριήμερα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε όλες τις ευκαιρίες που θα ζητούσε ένας πρωθυπουργός από την κοινωνία και την αντιπολίτευση, για να έχει η Ελλάδα την πιο επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας στην Ευρώπη. Τις έκαψε όλες.

Στη δήλωση που απηύθυνε την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε την ήττα του. Μίλησε με στόμφο για την άρτια εκστρατεία που οργάνωσε ο ίδιος προσωπικά. Αποκάλυψε εμμέσως πως πίσω από τις γελοιότητες περί Μωυσή και Τσώρτσιλ βρισκόταν ο ίδιος. Αλλά, αν παραβλέψουμε αυτές τις γελοιότητες, μας είπε πως η εκστρατεία είχε τη δική του υπογραφή. Αποτέλεσμα: περισσότερες από 17000 απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Και έχουμε μπροστά μας ένα αμείλικτο φονικό κύμα.

Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας είπε ότι επιβεβαιώθηκε για το θέμα της εκκλησίας. Ενώ, όχι μόνο πριν δυο εβδομάδες δήλωσε σε πανελλαδικό δίκτυο αντίθετος σε ελέγχους σε χώρους λατρείας, αλλά και τώρα που πισωγύρισε, αντί να ζητήσει μια συγνώμη, κρύβεται πίσω από τα ράσα.

Ανακοίνωσε μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Ακούγοντάς τον κανείς νομίζει ότι έκανε πλάκα στους εμβολιασμένους. Οι ΜΕΘ παραμένουν στα κακά τους τα χάλια. Τα ΜΜΜ, χωρίς περισσότερα δρομολόγια και περισσότερα οχήματα, συνεχίζουν να αποτελούν τις απόλυτες εστίες υπερμετάδοσης. Για τα Σώματα Ασφαλείας δεν προβλέπεται κανένα αυστηρότερο πλαίσιο, επιτρέποντας σε ανεμβολίαστους μόνιμους να κάνουν πάρτι δίπλα σε εικοσάχρονους κληρωτούς.

Σε μια πολύ κακή φάση της πανδημίας ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρατάει τον κ. Πλεύρη στο Υπουργείο Υγείας. Τον τοποθέτησε εκεί με την κυνική πρόθεση να χαϊδέψει τους συνωμοσιολόγους ανεμβολίαστους. Πώς να ερμηνεύσει κανείς αλλιώς αυτήν την απόφαση για έναν άνθρωπο που έκανε καριέρα λέγοντας ότι τα εμβόλια αποτελούν παγκόσμια συνωμοσία της μασονίας; Ο άνθρωπος αυτός διαχρονικά ήταν η χαρά του ψεκασμένου.

Από την κυβέρνηση έχουν αρχίσει να πιπιλάνε ξανά την καραμέλα της επιδείνωσης της κατάστασης σε άλλες χώρες, μέσω των μέτρων που λαμβάνονται. Μιλάνε για μέτρα, όχι για επιδημιολογικά στοιχεία. Δεν μας λένε όμως ποιος άλλος πρωθυπουργός στον κόσμο έχει κηρύξει το τέλος της πανδημίας από την αρχή της κιόλας. Δεν μας λένε ποιος άλλος πρωθυπουργός στον κόσμο παραβίαζε πρώτος τα μέτρα που λάμβανε. Και, τέλος, δεν μας λένε ότι τα μέτρα που παίρνουν οι άλλοι τα παίρνουν σε πολύ καλύτερες συνθήκες απ’ ό,τι είναι η Ελλάδα σήμερα, για να προλάβουν τα χειρότερα. Για να προλάβουν δηλαδή και νέες εκατόμβες νεκρών και ακόμη ένα καταστροφικό lockdown με υπογραφή Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν κάνει ό,τι μπορεί να κάνει ένας πρωθυπουργός. Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που η διαχείριση μιας κρίσης από μια κυβέρνηση δεν αναδεικνύει την ικανότητα του πρωθυπουργού, αλλά την ανικανότητά του. Γι’ αυτό λέγοντας ότι ο ίδιος προσωπικά οργανώνει τη διαχείριση της πανδημίας, τον πιστεύουμε.

Διαβάστε ακόμη  Εκλογές για την Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Έβρου

Editorial from iSyriza