Π.Α.ΜΕ. Έβρου: Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ σε Αλεξ/πολη και Ορεστιάδα

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα προγραμματίζουν τα μέλη του Π.Α.ΜΕ. Έβρου την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ..

“Χαιρετίζουμε τους δεκάδες εργαζόμενους που αναταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ταξικών Σωματείων της περιοχής μας και στη Γραμματεία Έβρου του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και συμμετείχαν μαζικά και μαχητικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου.
Η μαζικότητα και η αποφασιστικότητα των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των αυταπασχολούμενων της πόλης και της υπαίθρου και της νεολαίας έδωσαν μια πρώτη απάντηση στις εξαγγελείες του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, ο οποίος συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο κ. Τσίπρας. Δηλαδή, από τη σταθερή ικανοποίηση των αιτημάτων και των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, κόντρα στις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού.

Δεν πιάνει πια το παραμύθι για την «ανάπτυξη για όλους». Υπάρχει πείρα από την «ανάπτυξη» και στην περιοχή μας.
Βλέπουμε τους εργαζόμενους στην κατασκευή του TAP στην ανεργία, μετά από εξαντλητικά ωράρια και εντατικοποίηση της δουλειάς, το αέριο άφαντο από τα σπίτια μας και τα δισεκατομύρια θα περνάνε μέσα από τον αγωγό σε λίγες τσέπες.
Βλέπουμε τους εξαντλημένους συναδέλφους μας στα ξενοδοχεία, που τους ξεζούμισαν για μισθούς πείνας και τώρα οι περισσότεροι θα πάνε στην ανεργία.
Βλέπουμε τα κλεμμένα ένσημα, τα ωρομίσθια ντροπής, τα επιστρεφόμενα Δώρα, την ανασφάλεια και τη στιγνή εκμετάλλευση των νέων συναδέλφων στον επισιτισμό αλλά και τα εργατικά ατυχήματα, πολλές φορές θανατηφόρα, στους συναδέλφους ντελιβεράδες.
Βλέπουμε την εντατικοποίηση στα λίγα εργοστάσια που έμειναν στην περιοχή, τα οποία έχουν επιδοτηθεί με εκατομμύρια ευρώ από το κράτος τους. Βλέπουμε τις απλήρωτες υπερωρίες, την τρομοκρατία, τις απολύσεις, τους χαμηλούς μισθούς, τα αδήλωτα ατυχήματα.
Βλέπουμε τη ζωή λάστιχο των εργαζομένων στο εμπόριο, με τη διάλυση των ωραρίων, με δουλειά τις Κυριακές, με «Λευκές νύχτες» και «Μαύρες Παρασκευές». Με μισθούς πείνας, ορθοστασία, πίεση, εντατικοποίηση, σπαστό ωράριο, ανασφάλεια και όποιος αντέξει.
Βλέπουμε τη φοροληστεία των μικρών επαγγελματιών, τα αδιέξοδα και τα λουκέτα για να μαζευτεί η πίτα σε λίγους, μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Βλέπουμε την έξωση των μικρών αγροτών και κτηνοτρόφων από την παραγωγή και τη γη τους με την εφαρμογή της ΚΑΠ, το μεγάλο κόστος παραγωγής, την ομηρία από τους μεγαλεμπόρους, τις χαμηλές τιμές των προϊόντων. Και η γη μαζεύεται σε λίγα χέρια.
Και η λίστα μπορεί να μεγαλώσει …
Κοντά σε αυτή την «ανάπτυξη» που οραματίζεται, ο κ. Μητσοτάκης μοίρασε φοροαπαλλαγές και χρήμα εδώ και τώρα στους επιχειρηματικούς ομίλους και νέα βάρη στο λαό. Ανάμεσα σε αυτά είναι και οι αυξήσεις στη ΔΕΗ, όπου προσπαθούν να κάνουν το μαύρο άσπρο, λέγοντας ότι δεν θα γίνουν. Ακόμα και στην εξαπάτηση κινούνται στην ίδια γραμμή με την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!

Διαβάστε ακόμη  Οι μαθητές που απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις στον 83ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ» συνομίλησαν σήμερα με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Φτάνει πια!

Καμιά αναμονή. Δεν έχουμε να περιμένουμε κάτι, ξέρουμε τη ΝΔ από παλιά. Είναι σταθερός υπηρέτης του κεφαλαίου. Δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε το ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτός που έστρωσε το δρόμο στη σημερινή κυβέρνηση. Μαζί κοροϊδεύουν το λαό, συμφωνούν στα βασικά και ψευτομαλώνουν στα δευτερεύοντα. Να μην τους περάσει.
Συνεχίζουμε τη δράση μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. 

Δεν θα αποδεχτούμε να χρυσοπληρώνουμε για το ρεύμα, που είναι βασικό κοινωνικό αγαθό. Δεν θα επιτρέψουμε να μείνουν συνάνθρωποί μας στο σκοτάδι επειδή δυσκολεύονται να πληρώσουν. Δεν θα μας γυρίσουν στο 1900.
Καλούμε τα Σωματεία, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τη νεολαία, τους αυταπασχολούμενους της πόλης και του χωριού να σηκώσουν ανάστημα.

Συμμετέχουμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ..

Καμία αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος.

Καμία διακοπή σε λαϊκό σπίτι και σε μικρή επιχείρηση αυταπασχολούμενου.

Ρεύμα φθηνό, ΔΕΗ για το λαό”!
ΠΑΜΕ

Γραμματεία Έβρου