Π. Μιχαηλίδης: Δεν πάω στη σύσκεψη για την Άβαντος, το μετατρέπουν σε Εθνικό ζήτημα

Έντονες αντιρρήσεις εκφράζει ο επικεφαλής της ΑΝΑ.Σ.Α Παύλος Μιχαηλίδης σχετικά με τη σύσκεψη που θα γίνει τη Δευτέρα για την τέρμα Άβαντος με προσκεκλημένους 36 φορείς. Τη σύσκεψη σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη προκάλεσαν ο κ. Δαγλή του συλλόγου Ελλήνων πολιτών μουσουλμάνων στο θρήσκευμα και με μητρική γλώσσα την ΤΟΥΡΚΙΚΗ και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκης.

Ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρει ότι τα προβλήματα της Άβαντος είναι προβλήματα αυτοδιοικητικά και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστούν ενώ αφήνει αιχμές για τον κ. Δαγλή καθώς στην διαδικτυακή ομάδα του συλλόγου υπάρχουν δημοσιεύματα με οθωμανικούς χάρτες που “δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα”. Επίσης ο κ. Δαγλή αναφέρεται στους μουσουλμάνους της πόλης ως μειονότητα της Αλεξανδρούπολης, τονίζει ο κ. Μιχαηλίδης και εκφράζει την πεποίθηση ότι μια τέτοια σύσκεψη κάνει το θέμα της Άβαντος “Εθνικό” και όχι αυτοδιοικητικό.

Αναλυτικά η ανάρτηση του επικεφαλής της ΑΝΑ.Σ.Α και φωτογραφίες από δημοσιεύσεις στις οποίες αναφέρεται:

Καλημέρα! Σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, οφείλω δημόσια να εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους ΔΕΝ θα παραβρεθώ στην ευρεία σύσκεψη που διοργανώνουν την Δευτέρα στις 7μμ. στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, οι κ. Λαμπάκης και Δαγλή Γιασάρ (πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων πολιτών μουσουλμάνων στο θρήσκευμα και με μητρική γλώσσα την ΤΟΥΡΚΙΚΗ):
1ον τα προβλήματα της συνοικίας της οδού Τέρμα Άβαντος, τα οποία τα έχουμε αναδείξει επανειλημμένα ως δημοτική παράταξη, δεν λύνονται με τέτοιους είδους συσκέψεις αλλά με καθαρά αυτοδιοικητικού χαρακτήρα διαχείριση, με συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, στοχευμένες μελέτες και πηγές χρηματοδότησης από ειδικά Ευρωπαϊκά προγράμματα.
2ον δεν έχει προηγηθεί καμία προσυνεννόηση μεταξύ του δημάρχου και των δημοτικών παρατάξεων για την ατζέντα μιας τέτοιας συνάντησης, την οποία έχει αιτηθεί εγγράφως ο κ. Δαγλή Γιασάρ.
3ον πιστεύω πως κάτι τέτοιο και με τον τρόπο που γίνεται, όχι μόνο δεν θα λύσει προβλήματα, αλλά αντιθέτως θα δημιουργήσει.
4ον με καλεσμένους 36 εκπροσώπους φορέων από τον κ.Λαμπάκη, δεν μπορεί να γίνει εξ´ αντικειμένου καμία σοβαρή και ουσιαστική συζήτηση.
5ον οι τελευταίες σοβαρές παρεμβάσεις που έγιναν στην περιοχή, είχαν χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονία – Θράκη 2007-2013, στην κατηγορία πράξης: «Ολοκληρωμένα σχέδια για την ένταξη των ΡΟΜΑ και πληθυσμών που διαμένουν σε ιδιαίτερα υποβαθμισμένους οικισμούς».
6ον ο κ.Δαγλή Γιασάρ πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων πολιτών μουσουλμάνων στο θρήσκευμα και με μητρική γλώσσα την ΤΟΥΡΚΙΚΗ, αναφέρεται συνεχώς δημόσια για ύπαρξη μειονότητας στην Αλεξανδρούπολη, με πρόσφατη δηλώσή του μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.
7ον ο κ.Δαγλή Γιασάρ είναι διαχειριστής διαδικτυακής ομάδας σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία αναφέρεται η Αλεξανδρούπολη ως Dedeağaç, ενώ σε διάφορα δημοσιεύματα και σχόλια στην ομάδα αυτή παρουσιάζονται χάρτες της περιοχής μας επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με σχολιασμούς και αναφορές που μόνο απαρατήρητα δε μπορούν να περάσουν.
8ον ο κ. Δαγλή Γιασάρ με πρόσφατες δηλώσεις του, σκοπεύει να είναι ο κομιστής «φακέλου» στην Αθήνα που θα τεθεί υπόψη κυβερνητικού κλιμακίου του οποίου θα προΐσταται υπουργός της κυβέρνησης και θα αφορά τα προβλήματα που απασχολούν τους μουσουλμάνους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης και
9ον οι εμπνευστές αυτής της σύσκεψης (μεταξύ των οποίων και ο κ.Λαμπάκης) έχουν μοναδικό σκοπό να μετατρέψουν ένα καθαρά αυτοδιοικητικό ζήτημα μια υποβαθμισμένης περιοχής, σε ΕΘΝΙΚΟ, χωρίς συγκεκριμένο λόγο και αιτία.

*Εξαιρώ από τους ανωτέρω λόγους, το γεγονός πως ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕΔ/ΑΜΘ), έλαβα πρόσκληση για την συμμετοχή μου σε διοικητικό συμβούλιο την ίδια ακριβώς ημέρα στις 14:00 στην Κομοτηνή!
Επίσης με την ίδια ιδιότητά μου έχω κληθεί να συμμετέχω στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (Κ.Ε.Δ.) νωρίς το πρωί της επόμενης ημέρας στην Αθήνα!
Η εσπευσμένη Γ.Σ. οφείλεται στην επικείμενη κατάθεση του νομοσχεδίου από το Υπουργείο Εσωτερικών και αφορά τις καθοριστικές για την Αυτοδιοίκηση αλλαγές του «Καλλικράτη».