Την Τετάρτη 29/4/2020 ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης συγκάλεσε συνεδρίαση δια περιφοράς στην οικονομική επιτροπή του δήμου, με κατεπείγον θέμα την «Προμήθεια Baner για ενημέρωση των πολιτών του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών εμφάνισης του κορονοϊού COVID -19».

Ο κ.Ζαμπούκης ως πρόεδρος της επιτροπής εισηγήθηκε το ανωτέρω θέμα και πρότεινε με απευθείας ανάθεση να δοθούν 2.852.000 € από τον Προϋπολογισμού του Δήμου. 

Το σημαντικότερο όμως όλων είναι πως περιέργως δεν έκανε στην εισήγηση καμία αναφορά για τις διαστάσεις του διαφημιστικού Βaner και φυσικά ότι αυτό θα αναρτηθεί επάνω στον Φάρο το ιστορικό σύμβολο της πόλης.

Διαβάστε ακόμη  Πέταξαν μπογιές και τρικάκια στο σπίτι του Κελέτση

Μετά και τις εύλογες αντιδράσεις τις πλεοψηφίας των δημοτών, ο κ.Δήμαρχος οφελεί άμεσα να μεταφέρει το baner στην πρόσοψη του δημαρχείου. 

Τέλος καλό είναι να μας ενημερώσει αν και κατά πόσο είχε θετική εισήγηση για το θέμα αυτό από το Δ.Σ. της δημοτικής κοινότητας της Αλεξανδρούπολης και κυρίως αν έχει πάρει την σχετική έγκριση από την Υπηρεσία Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού.

Θυμίζω πως πρόσφατα με Απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού (ΦΕΚ 322/12-9-2013) χαρακτηρίστηκε ο Φάρος της Αλεξανδρούπολης, ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Ανεξάρτητος

Δημοτικός Σύμβουλος