Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου: Δεν θα φωτιστεί το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης;

Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου σήμερα, και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ τουλάχιστον 67 εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης σκοτώθηκαν το 2022, μια θλιβερή αύξηση 50% σε σχέση με το 2021, ενώ σχεδόν τα τρία τέταρτα των γυναικών δημοσιογράφων έχουν υποστεί βία στο διαδίκτυο και μία στις τέσσερις έχει απειληθεί σωματικά.

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα  βρίσκεται στην χαμηλότερη θέση μεταξύ των «27», λαμβάνοντας τη θέση 107 ανάμεσα σε 180 χώρες, με διαφορά 24 θέσεων από το αμέσως προηγούμενο κράτος-μέλος της ΕΕ -τη Μάλτα- που βρίσκεται στην 84η θέση. Συγκεκριμένα φέτος η χώρα μας έχει συγκεντρώσει 55,2 για το 2023, ενώ πέρσι, είχε συγκεντρώσει 55,52 βαθμούς. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η ελαφρώς βελτιωμένη θέση της Ελλάδας οφείλεται στην πτώση άλλων χωρών και όχι σε κάποια ποιοτική βελτίωση.

Παράλληλα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συχνά-πυκνά τιμά διάφορες παγκόσμιες ημέρες, φωταγωγώντας το Δημαρχείο, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ανέλαβε κάποια σχετική πρωτοβουλία. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι ο Δήμαρχος δεν διατηρεί και τις καλύτερες σχέσεις με κάποιους δημοσιογράφους της περιοχής, έχοντας μοιράσει κάμποσες μηνύσεις και αγωγές, ενώ σε κάποιους άλλους συναδέλφους έχει φροντίσει να τους εκφράσει  – με όχι και τόσο ψύχραιμο τρόπο είναι η αλήθεια – την ενόχλησή του για πράγματα που έγραψαν ή είπαν, αφού, όπως έχουμε ξαναγράψει, κάθε κριτική εκλαμβάνεται όχι απλώς ως a priori αρνητική και κακοπροαίρετη αλλά ως προσωπική, ύπουλη επίθεση, πίσω από την οποία κρύβονται πολιτικοί αντίπαλοι και υπόγεια συμφέροντα.. (!!!) Έτσι, για τις σπάνιες συνεντεύξεις του, επιλέγει 3-4 ΜΜΕ που δεν έχει βάλει (ακόμη) στο στόχαστρο, τα οποία για δικούς τους λόγους δεν ασκούν καμία απολύτως κριτική στη δημοτική αρχή, αντιθέτως, προβάλλουν από μία δενδροφύτευση μέχρι το βάψιμο ενός γυμναστηρίου ως έργα πνοής που θα αλλάξουν το Δήμο…

Ας είναι, δουλίτσα να υπάρχει…