«Παγωμένα» τα σχέδια της Eldorado Gold για το Πέραμα

Ανακατατάξεις στη διοικητική πυραμίδα της θυγατρικής της Eldorado Gold «Ελληνικός Χρυσός». Την ίδια στιγμή, εκτιμάται πως τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας για το Πέραμα παραμένουν παγωμένα, άγνωστο για πόσο καιρό ακόμη.

Σύμφωνα με το capital.gr, ο Δημήτρης Δημητριάδης, από τη θέση του διευθυντή επιχειρηματικής ανάπτυξης θα μεταπηδήσει στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της Ελληνικός Χρυσός, αντικαθιστώντας τον Μιχάλη Θεοδωρακόπουλο. Η εταιρεία δεν έχει, ακόμη, επισήμως ανακοινώσει την αλλαγή στη διοικητική ιεραρχία της, γεγονός που αφήνει περιθώρια για σενάρια και εικασίες σχετικά με το σκοπό της συγκεκριμένης κίνησης.  Έτσι, κύκλοι της αγοράς αποδίδουν την αντικατάσταση του Μ. Θεοδωρακόπουλου από τον Δ. Δημητριάδη στις αναταράξεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπο το επενδυτικό σχέδιο των Καναδών στη Βορειοανατολική Χαλκιδική. Άλλωστε, την προηγούμενη διετία η επένδυση, που έχει συνολικό προϋπολογισμό 1 δισ. ευρώ, βρέθηκε -και παραμένει σε μεγάλο βαθμό- επί ξυρού ακμής. Και μπορεί οι εργασίες στις Σκουριές να ξεκίνησαν ξανά μετά την προσωρινή αναστολή τους, αλλά ακόμη το ζήτημα με την μέθοδο της μεταλλουργίας χρυσού (flash melting) είναι ανοιχτό. Να θυμίσουμε ότι χωρίς flash melting το έργο στις Σκουριές δεν “βγαίνει” και εάν δεν επιτραπεί στην εταιρεία να υιοθετήσει τη συγκεκριμένη μέθοδο, τότε όλη η επένδυση θα μπορούσε να τιναχθεί στον αέρα.

Διαβάστε ακόμη  «Προοπτική Πολιτών» η νέα παράταξη που προέκυψε μετά την απόσυρση του «Πόλη και Πολίτες»

«Παγωμένα» είναι τα πλάνα της εταιρείας και για την επένδυση στο Πέραμα, η οποία συναντά τις σφοδρές αντιδράσεις φορέων και κοινωνίας και μοιάζει να έχει μπει σε δεύτερη μοίρα, στην παρούσα φάση.