Παγωτό χαλβάς με ταχίνι!

Έχει βάση  συνταγή της Αργυρούς! Εγώ δεν έβαλα καβουρδισμένα αμύγδαλα αλλά σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια! Με τα αμύγδαλα είμαι σίγουρη ότι θα ήταν πραγματικός χαλβάς!!! Μην το σκέφτεστε καθόλου και κάντε το με την πρώτη ευκαιρία!!! Ποτέ μου δεν περίμενα ότι το ταχίνι θα δένει τόσο καλά σε παγωτό!!! Άρεσε σε όσους το δοκίμασαν πολύ!

Υλικά:

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
200ml κρέμα γάλακτος 35% σε λιπαρά
300γρ. ταχίνι
300ml εβαπορέ αδιάλυτο
2 φακελάκια μόρφατ σαντιγύ και 400ml γάλα για να χτυπηθεί ή 1 τενεκεδάκι
1 κουτ. σούπας μέλι
200γρ. σοκολάτα ημίγλυκη σε κομμάτια

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα φακελάκια μόρφατ με το γάλα σε σαντιγύ. Ή χτυπάμε το τενεκεδάκι
Ενώ χτυπάμε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο γάλα, το ταχίνι και το μέλι.
Συνεχίζουμε το χτύπημα στην πρώτη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το εβαπορέ.
Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα πηχτό μείγμα το οποίο βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.
Κόβουμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια με το μαχαίρι και την προσθέτουμε μετά 3 ώρες στο παγωτό ανακατεύοντας ελαφρώς!

Από τη σελίδα συνταγών της Τατιάνας: https://as-mageirepsoume.com/