Παιχνίδια Μητσοτάκη με το πόρισμα της Επιτροπής και τη Δικαιοσύνη

Μετά τις αντιδράσεις, δηλώνει ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει ανεξάρτητα τη δουλειά της, αλλά ουσιαστικά επιβάλλει το πόρισμα της διορισμένης επιτροπής στη δικογραφία

Με επιστολή του στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, και με προκάλυμμα την ανάγκη για ταχύτατη διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, ο πρωθυπουργός προσπαθεί για μια ακόμη φορά να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης, επιβάλλοντας στην ουσία το πόρισμα της επιτροπής που έχει ο ίδιος διορίσει ως μέρος της δικογραφίας.

Ο διορισμός της Επιτροπής Διερεύνησης υπό τον Γιώργο Γεραπετρίτη έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, με δεδομένο ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι δεν μπορεί ο ελεγχόμενος να διορίσει τον ελεγκτή του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην επιστολή του προς τον Ισίδωρο Ντογιάκο, ζητά το αυτονόητο, δηλαδή την «άμεση και σε βάθος διαλεύκανση όλων των ποινικών υποθέσεων που σχετίζονται με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη», και «την προτεραιοποίηση των σχετικών υποθέσεων και την ανάθεσή τους, εφόσον το κρίνετε στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο».

Σε αυτήν περιλαμβάνει «την ποινική αξιολόγηση συστημικών σφαλμάτων στον τομέα των σιδηροδρόμων ακόμα περιλαμβανομένης και της τυχόν καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της απαιτούμενης τεχνολογικής αναβάθμισης των σχετικών υποδομών, ανεξάρτητα από το έργο της Επιτροπή Γεραπετρίτη».

Και καταλήγει ότι «με την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής» το πόρισμά της «αυτονοήτως θα κοινοποιηθεί στις εισαγγελικές αρχές που διεξάγουν την έρευνα το πόρισμα της για να καταστεί μέρος της δικογραφίας».

Να θυμίσουμε ότι ήδη από την ίδια ημέρα του δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, προκάλεσε δεκάδες τραυματισμούς, ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν αγνοούμενοι, ο Ισίδωρος Ντογιάκος έχει κάνει δύο παρεμβάσεις προς τους αρμόδιους εισαγγελείς να διερευνήσουν ενδελεχώς το συμβάν.

Διαβάστε ακόμη  “Μητσοτάκηηηη!” φώναζαν τα παιδιά μες στην πλατεία 

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός ζητά από τον κ. Ντογιάκο να προχωρήσει με την με την ποινική αξιολόγηση συστημικών σφαλμάτων στον τομέα των σιδηροδρόμων ακόμα περιλαμβανομένης και της τυχόν καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της απαιτούμενης τεχνολογικής αναβάθμισης των σχετικών υποδομών, ανεξάρτητα από το έργο της Επιτροπή Γεραπετρίτη.

Το κείμενο της επιστολής

Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, αποτελεί εύλογο και δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας να υπάρξει άμεση και σε βάθος διαλεύκανση όλων των ποινικών υποθέσεων που σχετίζονται με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Προς τούτο, σας ζητώ εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης την προτεραιοποίηση των σχετικών υποθέσεων και την ανάθεσή τους, εφόσον το κρίνετε στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο.

Ειδικότερα σε σχέση με την ποινική αξιολόγηση συστημικών σφαλμάτων στον τομέα των σιδηροδρόμων, περιλαμβανομένης και της τυχόν καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της απαιτούμενης τεχνολογικής αναβάθμισης των σχετικών υποδομών, παρακαλώ να προχωρήσετε ανεξάρτητα από την πρόοδο των εργασιών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει οριστεί για να προβεί στην αποτίμησή τους από διοικητική και τεχνική άποψη.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής κόμμα αυτονοήτως θα κοινοποιηθεί στις εισαγγελικές αρχές που διεξάγουν την έρευνα το πόρισμα της για να καταστεί μέρος της δικογραφίας.

Πηγή: efsyn.gr