Ποια υπερασπιστική γραμμή θα ακολουθήσει ο 53χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε μια 12χρονη, σύμφωνα με τον δικηγόρο Βασίλη Νουλέζα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 11 ενώπιον της ανακρίτριας, προκειμένου να απολογηθούν, ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε ένα 12χρονο κορίτσι έναντι αμοιβής εδώ και μήνες στον Κολωνό, μαζί με τον 42χρονο συγκατηγορούμενό του, Ιωάννη Σοφιανίδη που κατηγορείται ότι πλήρωσε για να βιάσει το παιδί. Εναντίον του 53χρονου ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για διακεκριμένη εμπορία ανθρώπων και οπλοκατοχή.

Μίχος Σοφιανίδης 12χρονη Κολωνός
Αριστερά ο Ηλίας Μίχος και δεξιά ο Ιωάννης Σοφιανίδης

Στα δικαστήρια, ο δικηγόρος Βασίλης Χρονόπουλος δήλωσε ότι δεν θα αναλάβει την υπόθεση, αλλά θα διοριστεί αυτεπάγγελτα δικηγόροςγια την υπεράσπιση του 53χρονου. Ο ίδιος διευκρίνισε πως θα παραμείνει στον χώρο, για να βοηθήσει τον συνάδελφό του που θα αναλάβει την υπόθεση, καθώς η ανάκριση δεν θα αναβληθεί και θα γίνει σήμερα.

Νωρίτερα, για την υπερασπιστική γραμμή του Μίχου, που κρατείται απομονωμένος στη ΓΑΔΑ, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος Βασίλης Νουλέζας διευκρινίζοντας ότι μίλησε μαζί του τηλεφωνικά χθες αλλά δεν έχει αναλάβει την εκπροσώπησή του.

«Είναι αποφασισμένος να ανακοινώσει ονόματα και να δώσει στοιχεία» είπε ο Β. Νουλέζας. «Θα υποστηρίξει ότι έχει παγιδευτεί, θα τους κατονομάσει στην ανακρίτρια» συμπλήρωσε.

«Η επαφή του κατηγορούμενου με πολιτικά πρόσωπα χρήζει διερεύνησης» σημείωσε ο δικηγόρος, προσθέτοντας ότι είναι γεγονός ότι ο Μίχος είχε έντονη κομματική δραστηριότητα «ανεξάρτητα αν λένε τώρα ότι δεν τον γνωρίζουν». 

Διαβάστε ακόμη  Με ++ το Θάρρος ++ της γνώμης!! Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΙΔΑ!!

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από χθες είχε γίνει γνωστό από τον Β. Νουλέζα ότι ο Μίχος «θα μιλήσει ανοιχτά» με την ανακρίτρια, «θα αποκαλύψει στοιχεία και ονόματα και αυτό θα συμπαρασύρει πολλούς υψηλά ιστάμενους που τον έχουν επιλέξει ως εξιλαστήριο θύμα».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ογκωδέστατη δικογραφία περίπου 1.000 περίπου σελίδων σε βάρος του Μίχου, που έχει σχηματίσει η Υποδιεύθυνση Ανηλίκων, περιλαμβάνονται μηνύματα, καταθέσεις, γυμνές φωτογραφίες, βίντεο και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες.

Ο 53χρονος κατηγορούμενος είχε δημιουργήσει τρία ψεύτικα προφίλ με φωτογραφίες της 12χρονης στα social media. Από εκεί «ψάρευε» τους ενδιαφερόμενους παιδοβιαστές που ήταν έτοιμοι να δώσουν από 50 έως 100 ευρώ για να κακοποιήσουν την 12χρονη.

Η έρευνα συνεχίζεται και και για τα άλλα 213 πρόσωπα που εμπλέκονται στη φρικτή υπόθεση. Οι εισαγγελικές αρχές ανεμένεται να δημοσιοποιούν τα στοιχεία κάθε προσώπου που ταυτοποιείται και προκύπτουν στοιχεία σε βάρος του.

Παράλληλα, οι αρχές εξετάζουν κατά πόσο ο Μίχος δρούσε μόνος του ή είχε και συνεργούς, ενώ οι ερευνητές των εγκληματολογικών εργαστηρίων αναζητούν τα ηλεκτρονικά ίχνη των συνομιλητών του 53χρονου, που ήταν έτοιμοι να πληρώσουν για να βιάσουν το κορίτσι.

Πηγή: avgi.gr