ΠΑΜΕ Έβρου: Καταγγελίες για το δώρο Χριστουγέννων

Δεν καταβλήθηκε σε όλους τους δικαιούχους εργαζομένους το δώρο των Χριστουγέννων καταγγέλλουν τα εργατικά σωματεία του Έβρου, που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Για μια ακόμα χρονιά και ενώ έληξε η προθεσμία καταβολής του δώρου Χριστουγέννων καταφτάνουν καταγγελίες από εργαζόμενους στα σωματεία είτε γιατί εργοδότες δίνουν μέρος του δώρου ή και ολόκληρο το δώρο σε κουπόνια, είτε καταβάλουν το δώρο και στη συνέχεια το ζητάνε πίσω από τους εργαζόμενους.

Υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται η καταβολή του δώρου σε είδος κάθε μορφής. Όπως επίσης και ότι συμφωνία για μη καταβολή δώρου ή παραίτηση του εργαζόμενου από το δικαίωμα δώρου είναι άκυρη.
Κανένας εργαζόμενος να μην δεχτεί να επιστρέψει οποιοδήποτε ποσό του καταβληθεί από την εργοδοσία με οποιαδήποτε δικαιολογία και αν αυτή σκαρφιστεί. Είναι προκλητικό την ώρα που μιλάνε για ανάπτυξη, την ώρα που ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες μειώνει ακόμα περισσότερο τη φορολογία στις επιχειρήσεις, μπουκώνει με χρήμα και επιδοτήσεις την εργοδοσία, αυτή να αξιοποιεί την τρομοκρατία και την απόλυση για να πάρει και τα ψίχουλα που δικαιούται ο εργαζόμενος.
Ελάτε σε επαφή με τα σωματεία, δεν μπορούμε να χάνουμε και άλλα δικαιώματα.
Την Τρίτη 24/12/2019 με σημείο συνάντησης το Δημαρχείο Αλεξ/πολης στις 11:30πμ ψέλνουμε τα δικά μας κάλαντα στην εργοδοσία:
Τρίγωνα κάλαντα δώρο πουθενά
Πίσω μας το ζήτησαν τα αφεντικά
Τρίγωνα κάλαντα για δώρο εμείς παιδιά
Κουπόνια δε δεχόμαστε μόνο μετρητά
Ακούστε αφεντικά
Πολύ προσεκτικά
Ήρθαν τα Χριστούγεννα και είναι και για μας
Δώρο δε γυρνώ
Δεν το συζητώ
Το έχω δουλέψει και το διεκδικώ!
Τρίγωνα κάλαντα για την εργατιά
Το δώρο δε χαρίζουμε στα αφεντικά
Τρίγωνα κάλαντα για δώρο εμείς παιδιά
Κουπόνια δε δεχόμαστε μόνο μετρητά!

Διαβάστε ακόμη  Έντεκα μέρες δωρεάν διακοπές στον Έβρο μέσω του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση στην επιθεώρηση εργασίας.