Πανελλαδική απεργία σήμερα: Μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα – Τι ισχύει για τα ΜΜΜ

Νέα απεργία σήμερα – «Λουκέτο» σε όλη τη χώρα την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023. Τι ισχύει για ΜΜM και σχολεία

Κατεβάζουν ρολά σε όλη τη χώρα σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου για την 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Η ΓΣΕΕ απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, που δεν συμμετείχαν στη μεγάλη απεργία την περασμένη εβδομάδα. Μαζί τους συντάχθηκαν και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα που θα βάλουν «λουκέτο» στις δημόσιες υπηρεσίες.

Ανακοινώσεις βγήκαν και για τα ΜΜΜ, για τα δρομολόγια που θα γίνουν ορισμένες ώρες σε μετρό, ηλεκτρικό, λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ και ο ΟΑΣΘ έχει ήδη προαναγγείλει τη συμμετοχή στις νέες κινητοποιήσεις.

Για τα σχολεία, παρότι κήρυξε απεργία η ΟΛΜΕ, δεν σημαίνει ότι θα είναι καθολικά όλα κλειστά, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των καθηγητών σε Γυμνάσια και Λύκεια που θα συμμετέχουν σε αυτή. Στην απεργία συμμετέχουν και οι δάσκαλοι, όπως ανακοίνωσε η ΔΟΕ.

Απεργία 16 Μαρτίου: Ωρα συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας

 • Η ΓΣΕΕ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 11:00.
 • Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας έχει κάλεσμα στην Πλατεία Συντάγματος, στις 11:00.
 • Η ΑΔΕΔΥ απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00.
 • Η ΟΛΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στην Αθήνα στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.
 • Οι λογιστές καλούν σε συμμετοχή 16/3 στις 11:30 στα Προπύλαια.

απεργια σημερα, 16 μαρτιου απεργια, απεργια αυριο μμμ, απεργια πεμπτη 16 μαρτιου σχολεια

Ποιοι απεργούν την Πέμπτη 16 Μαρτίου – Οι ανακοινώσεις

Tην απόφασή της να προχωρήσει σε 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου ανακοίνωσε Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), έπειτα από ομόφωνη απόφαση του 38ου πανελλαδικού συνεδρίου της, το οποίο διεξάγεται στο Καβούρι Αττικής, ενώ απέτισε φόρο τιμής στους νεκρούς, ξεκινώντας το συνέδριό της με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του συγκλονιστικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Επιπλέον, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που έλαβε από το Γενικό Συμβούλιο, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023, ενώνοντας τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

«Με τη γενική πανεργατική απεργία, απαιτούμε να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους, καθώς και να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Επίσης, απαιτούμε να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος. Το έγκλημα των Τεμπών δεν θα συγκαλυφθεί. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της και καλεί τα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ, σε συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα και τους πρωτοβάθμιους συλλόγους, να οργανώσουν αντίστοιχες συγκεντρώσεις και δράσεις στις πόλεις τους.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ, αποφάσισε τη συμμετοχή του στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) για την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, καθώς και στο απεργιακό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος, στις 11 π.μ.

Το ΠΑΜΕ στο κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία αναφέρει: «Η πείρα των τελευταίων 12 χρόνων και οι τραγικές καταστροφές που έβαλαν τη σφραγίδα τους σε αυτήν την πορεία της καπιταλιστικής βαρβαροτητας επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν «μεσσίες»! Οι ζωές μας αξίζουν και τις θέλουμε ασφαλείς και για εμάς, αλλά κυρίως για τα παιδιά μας! Δεκάδες τα νιάτα που “δεν έφτασαν” και δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι» και τονίζει, μεταξύ άλλων «να νεκρώσει ξανά όλη η χώρα την Πέμπτη! Όλες και όλοι στην απεργία!».

Η Διοίκηση της ΠΝΟ (Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία) στη σημερινή συνεδρίαση της, αποφάσισε ομόφωνα, την συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας στην 24ωρη Πανεργατική απεργία για την τραγωδία στα Τέμπη, που αποφασίστηκε ομόφωνα στις 12-03-2023 από τους αντιπροσώπους του 38ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, η οποία και αρχίζει την 00.01 ώρα της 16-03-2023, ημέρα Πέμπτη, και λήγει στις 24.00 της ίδιας ημέρας.

«Κατεβάζουν τα μολύβια» τους και οι λογιστές αύριο. «Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που συμμετείχαν στις συγκλονιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις της 8ης Μαρτίου σε όλη την χώρα. Ο κλάδος μας είχε πολύ αυξημένη συμμετοχή απεργών σε κάθε πόλη. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι ότι πολλοί συνάδελφοι, κατά κύριο λόγο νέοι σε ηλικία, απέργησαν για πρώτη φορά, ξεπερνώντας εμπόδια και διλήμματα που τίθενται από την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της είτε άμεσα είτε έμμεσα, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι λογιστές.

Στην απεργία ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή δεκάδες Σύλλογοι Φοιτητών, Σπουδαστών και μια σειρά από Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσής της.

Τι θα γίνει με μετρό και ΜΜΜ στην απεργία 16 Μαρτίου

Εκτός λειτουργίας -εκτός από ένα πεντάωρο- θα μείνουν για ακόμη μία φορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ την Πέμπτη 16 Μαρτίου. Συγκεκριμένα, τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (ΣΤΑΣΥ) αλλά και ο ΟΑΣΑ θα συμμετάσχουν στην απεργία, με τα ΜΜΜ να κινούνται συγκεκριμένες ώρες για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα σωματεία σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση οι συρμοί στις Γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό και του Τραμ θα κινηθούν από τις 10:00 έως τις 15:00.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι εργαζόμενοι σε μετρό, λεωφορεία, ΗΣΑΠ, Προαστιακό, με ξεχωριστές ανακοινώσεις, γνωστοποίησαν στο επιβατικό κοινό ότι θα συμμετέχουν και εκείνοι στην 24ωρη πανελλαδική απεργία. Επίσης, είναι σχεδόν βέβαιο ότι και σε αυτή την απεργία, η αστυνομία θα δώσει εντολή να κλείσουν κάποιοι σταθμοί του μετρό, όπως συνήθως γίνεται στις συγκεντρώσεις.

απεργια μετρο, απεργια 16 μαρτιου, απεργια 16 μαρτιου μμμ

Ποιοι οι κλειστοί σταθμοί του μετρό σήμερα – Ωρες δρομολογίων

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΣΤΑΣΥ για τους κλειστούς σταθμούς του μετρό, καθώς και για τις ώρες των πρώτων και τελευταίων δρομολογίων των συρμών μετρό και τραμ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ:

Σας ενημερώνουμε, πως την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, λόγω στάσης εργασίας σωματείων εργαζομένων, οι Γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό και το Τραμ θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα.

Κατά το χρονικό αυτό διάστημα λειτουργίας των Γραμμών του Μετρό, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, οι σταθμοί «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» και «ΟΜΟΝΟΙΑ» θα παραμείνουν κλειστοί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς δίχως να πραγματοποιούν στάση.

Αναλυτικά:

Γραμμή 1 (ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ) «Πειραιάς – Κηφισιά»:Οι σταθμοί της Γραμμής θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 10 το πρωί, οπότε και θα αρχίσουν να αναχωρούν οι πρώτοι συρμοί από τους τερματικούς και ενδιάμεσους σταθμούς.

Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν από τους τερματικούς σταθμούς Κηφισιά και Πειραιά στις 14:35.

Γραμμές 2 & 3 Μετρό: Οι σταθμοί θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 10 το πρωί, ενώ οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

 1. από Ανθούπολη προς Ελληνικό στις 14:56
 2. από Ελληνικό προς Ανθούπολη στις 14:52
 3. από Δημοτικό Θέατρο προς Δ. Πλακεντίας στις 14:47
 4. από Δ. Πλακεντίας προς Δημοτικό Θέατρο στις 14:54
 5. από Δημοτικό Θέατρο προς Αεροδρόμιο στις 14:31
 6. από Αεροδρόμιο προς Δημοτικό Θέατρο στις 14:34

Τραμ – Οι πρώτοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

 • από Σύνταγμα προς Πικροδάφνη στις 10:18
 • από Πικροδάφνη προς Σύνταγμα στις 09:58
 • από Ασκ. Βούλας προς Αγ. Τριάδα στις 09:55
 • από Αγ. Τριάδα προς Ασκ. Βούλας στις 10:07

Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

 • από Σύνταγμα προς Πικροδάφνη στις 14:42
 • από Πικροδάφνη προς Σύνταγμα στις 14:22
 • από Ασκ. Βούλας προς Αγ. Τριάδα στις 14:07
 • από Ασκ. Βούλας προς Σεφ στις 14:10
 • από Ασκ. Βούλας προς Πικροδάφνη στις 14:31
 • από Αγ. Τριάδα προς Ασκ. Βούλας στις 14:19
 • από Αγ. Τριάδα προς 2η Αγ. Κοσμά στις 14:31

Στάση εργασίας στα λεωφορεία την Πέμπτη 16 Μαρτίου

Από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας δεν θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία στην Αθήνα, στο πλαίσιο της συμμετοχής στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΑ, έχει απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ:

«Εδώ και μέρες, η θλίψη και η οδύνη κατακλύζει τις ψυχές όλων μας. Το πένθος είναι βαρύ…

Η Εθνική Τραγωδία στα Τέμπη, με το πλήθος νεκρών – κυρίως νέας ηλικίας – μας έχει φέρει όλους αντιμέτωπους με ζητήματα ελλιπούς ασφάλειας σε βαθμό που αγγίζουν την παθογένεια. Το «ποτήρι ξεχείλισε» με την αγανάκτηση και την οργή να κυριαρχεί σε κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά. Πολλά τα «γιατί» για τον άδικο χαμό των συνανθρώπων μας, μα περισσότερα τα «πώς» δεν θα θρηνήσουμε ξανά στο μέλλον θύματα.

Ως Συνδικάτο, επιμένοντας στην πάγια και βασική μας κατεύθυνση για διασφάλιση και τήρηση των κανόνων ασφάλειας τόσο του επιβατικού κοινού, όσο και των εργαζομένων μας, συνεχίζουμε να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ, ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ με ΣΕΒΑΣΜΟ στην ανθρώπινη ζωή.

Σύσσωμοι με την κοινωνία, διεκδικούμε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που να αξίζουν στον επιβάτη, που να αξίζουν στον εργαζόμενο γιατί η συγκοινωνία είναι κοινωνικό αγαθό στις υπηρεσίες του πολίτη.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΘΥΜΑΤΑ.

ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Ώρα 11:00, στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ»

Χωρίς τρένα και προαστιακό την Πέμπτη για την απεργία

Στην 24ωρη απεργία, της Πέμπτης 16ης Μαρτίου, που προκήρυξε η ΓΣΕΕ συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς απαιτώντας να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα που προκάλεσαν την τραγική απώλεια των συναδέλφων και συμπολιτών μας.

Σε ανακοίνωσή της δηλώνει: «Στην προσπάθεια να χυθεί άπλετο φως στα αίτια του δυστυχήματος και στην απόδοση ευθυνών σε αυτούς που τους πραγματικά αναλογούν, όσο ψηλά και αν βρίσκονται η Ομοσπονδία θα σταθεί αρωγός. Είμαστε μαζί. Είμαστε ενωμένοι μακριά από αλληλοκατηγορίες και πολιτικές σκοπιμότητες. Είμαστε δίπλα στους συγγενείς των συναδέλφων μας και των συμπολιτών μας που έχασαν τόσο άδικα τους δικούς τους ανθρώπους, με την υπόσχεση να φτάσουμε το μαχαίρι στο κόκαλο. Υποσχόμαστε σε όλη την Ελληνική Κοινωνία έναν ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ και ΑΣΦΑΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Τέλος, η Ομοσπονδία καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Σχολεία: Τι ισχύει τελικά στην απεργία σήμερα 16 Μαρτίου

Η ΟΛΜΕ εκπροσωπεί τους καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων, οι οποίοι καλούνται μέχρι μία μέρα πριν την απεργία να δηλώσουν εάν θα συμμετάσχουν ή όχι στην απεργία. Στη συνέχεια, αλλάζει το ωρολόγιο πρόγραμμα και προσαρμόζεται ανάλογα με το ποιοι καθηγητές συμμετέχουν και δεν συμμετέχουν.

Για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, τον λόγο έχει η ΔΟΕ, που επίσης συμμετέχει. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΟΕ:

«Η 24ωρη απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την Πέμπτη 16 Μαρτίου ισχύει κανονικά – Συμμετέχουμε δυναμικά.

Η αθλιότητα των συστημικών μέσων μαζικής ενημέρωσης δεν έχεις τέλος. Σκόπιμα διαδίδουν ψέματα ότι η απεργία της Πέμπτης 16/3 κρίθηκε παράνομη. Είναι ολοφάνερο ότι φοβούνται τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και τις συγκεντρώσεις και γι’ αυτό επιδιώκουν να τους αποπροσανατολίσουν.

Η αλήθεια είναι ότι κρίθηκε «παράνομη» η απεργία – αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από την αξιολόγηση στο Δημόσιο η οποία δεν έχει καμία σχέση με την καθ’ όλα νόμιμη απεργία αποχή της Δ.Ο.Ε. από την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αλλά ούτε και με την 24ωρη απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 16/3.

Τέρμα πια με τα ψέματα των κυβερνητικών παπαγάλων. Την Πέμπτη κλείνουμε τα σχολεία – συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία και στις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Συμμετέχουμε όλοι στην απεργία – αποχή της Δ.Ο.Ε. από την ατομική αξιολόγηση».

κλειστα σχολεια, 16 μαρτιου απεργια, 16 μαρτιου απεργια σχολεια, σχολεια πεμπτη 16 μαρτιου

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για την απεργία

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 για να απαιτήσουμε μαζί με όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών.

Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Χαιρετίζουμε τους/τις εργαζόμενους/ες, τους μαθητές και τις μαθήτριές μας και το φοιτητικό κίνημα που συμμετείχαν στις ως τώρα κινητοποιήσεις και καλούμε σε ένταση και συνέχεια του αγώνα. Το δυστύχημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί! Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε να αποκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες της τραγωδίας που ζει ο λαός μας, να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι και να μην κρύβονται πίσω από τα «ανθρώπινα» λάθη.

Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να σιωπήσουμε και φυσικά δεν το κάνουμε, αντίθετα από την πρώτη στιγμή βγήκαμε στους δρόμους και αγωνιζόμαστε για να πληρώσουν καταρχήν οι ένοχοι και για να μην υπάρξει άλλη τέτοια τραγωδία.

Όλες και Όλοι στον αγώνα».

Απεργία 16/3 σε όλη την Ελλάδα: Συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις

 1. Στην Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου
 2. Στην Πάτρα, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Γεωργίου
 3. Στην Λάρισα, στις 11.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία
 4. Στο Αγρίνιο, στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία
 5. Στην Αλεξανδρούπολη, στις 11 π.μ. μπροστά στο Δημαρχείο
 6. Στο Αλιβέρι, στις 11 π.μ., στην πλατεία Ζώντου
 7. Στην Αμαλιάδα, στις 9.30 π.μ., στην πλατεία Αγίου Αθανασίου
 8. Στην Άμφισσα, στις 11 π.μ., στην πλατεία Λαού
 9. Στο Άργος, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Αγίου Πέτρου
 10. Στην Αριδαία, στις 11 π.μ., στην πλατεία Σέτσκου
 11. Στην Άρτα, στις 11 π.μ., στην πλατεία Κιλκίς
 12. Στην Βέροια, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου
 13. Στον Βόλο, στις 12 μ., στον Θόλο του Πανεπιστημίου
 14. Στα Γιάννενα, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία
 15. Στα Γιαννιτσά, στις 11 π.μ., στην πλατεία ΕΠΟΝ
 16. Στα Γρεβενά, στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία
 17. Στην Δράμα, στις 12 μ. στη κεντρική πλατεία
 18. Στην Έδεσσα, στις 11 π.μ., στους Μικρούς Καταρράκτες
 19. Στην Ελασσόνα, στις 11.30 π.μ., στην Κεντρική Πλατεία
 20. Στην Ζάκυνθο, στις 10 π.μ., στην πλατεία Αγίου Μάρκου
 21. Στην Ηγουμενίτσα, στις 11 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου
 22. Στο Ηράκλειο, στις 11 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας
 23. Στην Θήβα, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία
 24. Στην Ιστιαία, στις 12 μ., στην κεντρική πλατεία
 25. Στην Ικαρία, στις 11 π.μ., στην πλατεία Ευδήλου
 26. Στην Καβάλα, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία
 27. Στην Καλαμάτα, στις 10 π.μ. στην πλατεία 23ης Μαρτίου
 28. Στην Καστοριά, στις 11.30 π.μ. στην αντιπεριφέρεια
 29. Στην Κατερίνη, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία
 30. Στην Κέρκυρα, στις 11.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο
 31. Στην Κεφαλονιά, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου
 32. Στο Κιλκίς, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Ειρήνης
 33. Στην Κοζάνη, στις 11.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία
 34. Στην Κομοτηνή, στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία
 35. Στην Κόρινθο, στις 11.30 π.μ., στα Περιβολάκια
 36. Στην Λαμία, στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Πάρκου
 37. Στην Λέσβο, στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης στις 11.30 π.μ. και την ίδια ώρα στην Καλλονή στο πάρκο απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο
 38. Στην Λευκάδα, στις 11 π.μ., στην πλατεία Αγίου Μηνά
 39. Στην Λήμνο, στις 10 π.μ., στο λιμάνι της Μύρινας
 40. Στην Λιβαδειά, στις 12μ., στην κεντρική πλατεία
 41. Στο Μαντούδι, στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία
 42. Στη Νάουσα, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία
 43. Στη Ναύπακτο, στις 10.30 π.μ. πλατεία Φαρμάκη
 44. Στην Ορεστιάδα, στις 11 π.μ. στη κεντρική πλατεία
 45. Στον Πολύγυρο, στις 11 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου
 46. Στην Πρέβεζα, στις 10.30 π.μ., στα παλιά ΚΤΕΛ
 47. Στην Πτολεμαΐδα, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία
 48. Στον Πύργο, στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία
 49. Στη Ρόδο, στις 12μ., στο Δημαρχείο
 50. Στη Σάμο, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ
 51. Στη Σαντορίνη, στις 11.30 π.μ. στην πλατεία των Φηρών
 52. Στις Σέρρες, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας
 53. Στην Σπάρτη, στις 11.30 π.μ., πάρκο ΟΤΕ
 54. Στην Τρίπολη, στις 11 π.μ. στην πλ. Πετρινού
 55. Στην Φλώρινα, στις 12 μ., στην πλατεία Μόδη (Κανόνια).
 56. Στην Χαλκίδα, στις 12 μ., στην πλατεία Δικαστηρίων.
 57. Στα Χανιά, στις 10 π.μ., στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς
 58. Στην Χίο, στις 12μ., στην πλατεία Βουνακίου

Η παραπάνω λίστα είναι ενδεικτική για τις απεργιακές συντρώσεις, καθώς μέχρι την τελευταία στιγμή προστίθενται νέες αποφάσεις από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και σωματεία.

Πηγή: ieidiseis.gr